En negociacions

Carlyle s'interessa per Codorníu

El grup de capital de risc sondeja la possibilitat d'entrar com a inversor minoritari, per, més endavant, agafar el control del grup productor de cava

La presidenta del grup, María del Mar Codorníu, prepara l'alternativa d'un nou soci minoritari que s'adapti a l'actual línia directiva i no aspira a controlar el grup

codorniu

codorniu / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El grup inversor internacional Carlyle ha fet una "oferta no sol·licitada" a un sector de l'accionariat del grup productor de cava Codorníu per entrar-hi com a soci inversor minoritari, segons han confirmat fonts de Codorníu. La resposta de l'equip directiu de l'empresa d'origen català ha sigut començar a estudiar l'entrada d'un nou soci minoritari alternatiu, els interessos del qual s'adequaran als de l'actual línia del grup Codorníu.   

La finestra d'oportunitat per entrar en el grup empresarial, format per 216 accionistes de les diferents branques de la família Codorníu-Raventós, que ha trobat el grup capital de risc Carlyle resideix en un conjunt d'accionistes descontents amb l'actual gestió del tàndem Mar Raventós, presidenta de Codorníu, i Xavier Pagés Font, conseller delegat.

Davant l'"oferta no sol·licitada" de Carlyle, la presidenta de Codorníu va convocar aquest dimecres una reunió d'urgència per mirar de convèncer un nombre majoritari d'accionistes per bloquejar la seva entrada. Raventós estaria preparant una contraoferta per aprofitar la situació i comprar les accions dels descontents, a través de l'entrada d'un inversor minoritari alternatiu a Carlyle que s'adeqüés als interessos de l'actual directiva, segons ha informat Codorníu en un comunicat. 

Notícies relacionades

L'entrada d'un nou soci minoritari significaria que per primera vegada en la història, algú aliè al cognom Codorníu entra en la propietat del fins ara grup familiar productor de cava.

El grup Codorníu va tancar el primer semestre fiscal amb uns beneficis d'11 milions d'euros, xifra que va suposar el 61% d'increment respecte al mateix període de l'exercici anterior. La companyia vitivinícola va liderar el mercat nacional del sector amb uns ingressos de 236 milions d'euros.

Temes:

Codorniu