canvi accionarial

Atlantia vendrà el 29,9% de Cellnex als Benneton

El grup italià, que supedita l'operació a l'èxit de l'opa sobre Abertis, tanca la venda a 21,50 euros per títol

Seu de Cellnex a la Zona Franca, a Barcelona.

Seu de Cellnex a la Zona Franca, a Barcelona. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala

Atlantia ha dedicit exercir el dret de venda del 29,9% a la família Benetton, el seu principal accionista a través de la societat Edizione.

El grup italià tenia una opció per comprar el 34% de Cellnex que està en poder d'Abertis. Atlantia va decidir executar aquesta opció el 23 de març, i va demanar a Hochtief, la filial alemanya d'ACS, que la venda, en tot o en part aquest paquet accionarial a Cellnex si prospera l'opa conjunta que van llançar sobre Abertis.

Atlantia té com a opcions quedar-se amb menys del 30%, el 29,9%; o superar aquest llindar i arribar al 34%, amb la qual cosa hauria de llançar una opa, tal com estableix la legislació espanyola a través del reial decret 1.066/2007. El preu de compravenda es calcularà en funció de la cotització mitjana de les accions de Cellnex durant els sis mesos anteriors a la liquidació de l'opa sobre Abertis, encara que s'estableix un mínim de 21,2 euros per acció i un màxim de 21,5 euros.

El grup italià disposava de 10 dies després de la liquidació de l'opa d'ACS i Atlantia sobre Abertis per decidir el percentatge definitiu amb què es decideix a quedar-se.  

A la vegada, Atlantia va acceptar una opció de venda del 29,9% de Cellnex a Edizione, la societat de la família Benetton que és la seva primera accionista, a un preu de 21,5 euros per títol. Aquesta decisió es va prendre després que la companyia, a través de Mediobanba analitzés altres ofertes, encara que està oberta a altres propostes o manifestacions d'interès.

Notícies relacionades

Atlantia es reserva el dret de recomprar Edizione fins a un 20% del capital que li hagi venut, és a dir, un 6 % de Cellnex, durant un termini de dos anys.

El grup italià també comptaria amb dret d'adquisició preferent si Edizione decidirà vendre, en tot o en part, la participació de Cellnex durant un període de set anys.