Innovació biotecnològica

Vytrus Biotech aconsegueix un finançament d'un milió d'euros

Aquesta empresa, amb seu a Terrassa i dedicada al cultiu de cèl·lules mare vegetals, preveu incorporar-se al Mercat Alternatiu Borsari el 2019

Vytrus Biotech, fundada a Terrassa per Albert Jané i Óscar Expósito, preveu incorporar-se al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) el 2019.

Vytrus Biotech, fundada a Terrassa per Albert Jané i Óscar Expósito, preveu incorporar-se al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) el 2019. / EL PERIODICO (ARXIU)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vytrus Biotech, empresa que basa la seva activitat en la tecnologia de cultiu de cèl·lules mare vegetals, ha completat una ronda de finançament per valor d'1 milió d'euros. Aquesta empresa, amb seu a Terrassa, ha completat així un procés d'ampliació de capital que va iniciar l'últim trimestre del 2017, a través de dos préstecs participatius, préstecs privats i un crowfunding, que li permetrà seguir amb la seva estratègia d'expansió, entre els quals destaca la seva futura incorporació en un Mercat Alternatiu Borsari d'Europa (MAB).

Aquesta última operació de finançament de la companyia s'ha tancat amb la firma de dos préstecs participatius: un amb l'Institut Català de Finances (IFEM-ICF), per import de 200.000 euros, i un altre amb l'Empresa Nacional d'Innovació (ENISA), dependent del Ministeri d'Economia, per 100.000 euros.

A més de la injecció pública de capital, Vytrus Biotech també ha comptat amb l'aportació de 100.000 euros de diferents entitats financeres i un crowdfunding a través de la plataforma Capital Cell que, juntament amb altres aportacions, ha sumat 600.000 euros.

Amb el finançament aconseguit, Vytrus obté els fons necessaris per a l'expansió del seu model de negoci i es prepara per cotitzar a un Mercat Alternatiu Borsari d'Europa a partir de l'any 2019.

Notícies relacionades

Vytrus Biotech va néixer el 2009 a Terrassa gràcies als emprenedors Albert Jané i Óscar Expósito i basa el seu negoci en la biotecnologia vegetal i en el cultiu de cèl·lules mare vegetals, per desenvolupar, produir i comercialitzar principis actius d'alt valor afegit per als sectors cosmètic i sanitari.

El 2017 l'empresa ha duplicat la seva facturació, ha assolit vendes per valor de 650.000 euros i el 2018 preveu superar el milió d'euros d'ingressos i obtenir ebitda positiu. La biotecnològica té firmats acords de distribució en 50 països.