Balanç turístic

La Setmana Santa tanca amb una ocupació que voreja el complet al Pirineu i d'entre el 70% i el 85% a la costa

Les cases rurals compleixen les expectatives amb xifres de fins al 95% de reserves

GRAF3948. SALOU (ESPAÑA), 01/04/2018.-Numerosos turistas disfrutan del buen tiempo, en la Playa de Levante de Salou, Tarragona, este mediodia. EFE/Jaume Sellart

GRAF3948. SALOU (ESPAÑA), 01/04/2018.-Numerosos turistas disfrutan del buen tiempo, en la Playa de Levante de Salou, Tarragona, este mediodia. EFE/Jaume Sellart / Jaume Sellart (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La Setmana Santa es tancarà amb una ocupació excel·lent a Catalunya que voreja el complet al Pirineu i amb xifres més moderades a la costa, amb un 85% de reserves de mitjana a la Costa Daurada i d'un 70% a la Costa Brava. Al Maresme, l'ocupació hotelera també ha estat al voltant del 85%. L'excepció ha sigut una costa del Garraf que ha superat amb escreix unes previsions bastant pessimistes que auguraven un 50% de reserves i s'ha catapultat fins al 95%.

Les cases rurals de la Catalunya Central i de les comarques de l'Ebre també han complert les expectatives i gairebé han penjat el cartell de complet (95%-100% d'ocupació) en una Setmana Santa avançada i a cavall entre els mesos de març i abril.

Notícies relacionades

Les més beneficiades per l'augment de turistes han sigut clarament les comarques de muntanya: 100.000 forfets d'esquí venuts i 85.000 turistes al Pirineu Occidental i a les comarques de Lleida (5.000 més que l'any passat) i 85% d'ocupació al Pirineu de Girona, amb l'epicentre de màximes reserves a les estacions de la Molina i Masella.

La campanya turística de Setmana Santa a Lleida ha sigut la millor de la dècada, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Les cases de turisme rural han penjat el cartell de complet a tota la demarcació i això suposa més de 6.700 places ocupades. El Patronat confirma les previsions inicials i calcula que aquesta Setmana Santa han passat per les comarques de Lleida fins a 85.000 turistes (5.000 més que l'any passat) que sumen unes 210.000 pernoctacions. A les estacions d'esquí, el vent que va bufar dissabte va obligar a tancar les pistes de les zones altes. No obstant, els importants gruixos de neu que encara hi ha han atret una gran quantitat d'aficionats a l'esport blanc. El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, va explicar que ni la climatologia ni la situació política que viu el país han provocat anul·lacions en allotjaments turístics de la demarcació.