DEBAT SOBRE PENSIONS

Rajoy anuncia una millora de les pensions mínimes i de viudetat el 2018

Els Pressupostos d'aquest any inclouran rebaixes a l'IRPF per als més grans

El president demana treure les pensions del debat polític

img 2548

img 2548 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Mercedes Jansa / Rosa María Sánchez

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dimecres una millora immediata de les pensions mínimes i de les de viudetat, per a aquest any 2018, que serà incorporada en el projecte de Pressupostos de l'Estat per al 2018 que el Consell de Ministres preveu aprovar el dia 23 de març.

Notícies relacionades

Durant la seva intervenció en el ple monogràfic sobre pensions al Congrés dels Diputats, el president també ha anunciat la seva intenció d'incorporar noves ajudes fiscals en l'impost sobre la renda en el projecte de pressupostos.

"Els pensionistes espanyols, que són sempre un exemple de responsabilitat i també de solidaritat, no mereixen actituds frívoles ni demagògiques", ha dit el president. "En definitiva, senyories, els espanyols poden estar tranquils perquè no hi ha avui cap perill pel que fa al sistema de pensions", ha insistit Rajoy. "L'únic que pot amenaçar les nostres pensions és tornar a les polítiques errònies, les que generen desocupació. I el que pot amenaçar la tranquil·litat dels pensionistes és que caiguem en la temptació d'incloure les pensions en el terreny de la baralla partidària", ha afegit el president en al·lusió a l'intens debat polític i social després de les multitudinàries manifestacions dels pensionistes de les últimes setmanes en protesta per l'ínfima revalorització del 0,25% de les seves prestacions en els cinc últims anys.