Generós testament

El fundador d'Ikea dona la meitat de la seva fortuna a impulsar zones rurals sueques

No se sap amb exactitud a quant puja la quantitat cedida per Kamprad, que va morir al gener

41819613 601

41819613 601 / CLAUDIO BRESCIANI (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El fundador de la cadena sueca de mobles i objectes per a la casa Ikea, Ingvar Kamprad, mort al gener als 91 anys, ha donat la meitat de la seva fortuna personal a impulsar l'activitat econòmica a les zones rurals del nord de Suècia.

El testament, difós aquest dimarts, estableix que la meitat de l'herència serà canalitzada a través de la fundació de la família, creada el 2011 i que busca estimular la recerca i l'educació, sobretot, a la seva regió natal de Småland.

Amb els nous fons, l'activitat de la fundació s'ampliarà a la regió del nord de Norrland, cosa que entronca amb l'afecció de Kamprad per revitalitzar les zones més rurals de Suècia i evitar que es vagin despoblant, segons la Fundació Ikea.

Notícies relacionades

"Sempre va estar interessat en Norrland i visitava amb freqüència la regió. Volia fer possible que la gent jove hi visqués i no hagués d'emigrar", va dir al diari Dagens Nyheter el director de la fundació, Per Heggenes.

El que no s'ha aclarit és a quant pugen els actius de Kamprad, considerat una de les 500 persones més riques del món segons la revista Forbes, però que sempre assegurava que el seu patrimoni personal era en realitat molt més modest.

Temes:

Ikea Suècia