MOBILITZACIÓ

Gay de Montellà critica la vaga del Dia de la Dona

El president de Foment considera les aturades del 8 de març una protesta "social i política"

Gay de Montellà, durant la seva intervenció al Fórum Europa.

Gay de Montellà, durant la seva intervenció al Fórum Europa. / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha qualificat avui de "vaga social i política" l'aturada de dues hores convocada pels sindicats per al 8 de març, el Dia de la Dona, per combatre les desigualtats laborals i la bretxa salarial.

El president de la principal patronal catalana s'ha referit a la convocatòria d'aquesta vaga durant la seva participació en el col·loqui Fòrum Europa Tribuna Catalunya, al qual han assistit, entre altres, els líders de CCOO UGT a Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros.

Gay de Montellà s'ha mostrat contrari a l'aturada general de dues hores convocada pels principals sindicats per al 8 de març i ha assegurat que no es tracta d'una vaga per raons econòmiques.

En aquesta línia, s'ha mostrat preocupat pels problemes que pugui comportar la mobilització i l'afectació que pugui tenir en la mobilitat dels ciutadans durant aquella jornada.

Alteració de l'ordre públic

En el cas que hi hagués aquests problemes, Gay de Montellà ha apuntat la possibilitat que es poguessin considerar com una "alteració de l'ordre públic".

Notícies relacionades

Preguntat després pels periodistes, el president de la patronal catalana ha assenyalat que la vaga del 8 de març és, segons la seva opinió, "social i política", però no econòmica.

Per ell, la reivindicació de la fi de la bretxa salarial entre dones i homes, que ell també denuncia, hauria de prendre altres formes i no una vaga laboral.