Fuga d'empreses

El distribuïdor de Nikon a Espanya trasllada la seva seu social fora de Catalunya

També marxen de Catalunya Muntatges Abrera, Johnson Controls Hitachi i Toni Ortiz Peixaters

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Finicon, importador exclusiu de productes Nikon, Lexar, Lowepro i Joby a Espanya a través de les empreses del seu grup, ha traslladat la seva seu social de l'Hospitalet de Llobregat al carrer Reina Mercedes de Madrid, segons consta al Butlletí Oficial del Registre Mercantil (Borme).

El hòlding factura més de 46 milions anuals i integra les societats Atlant Photo Image, Digital Photo Image i Interex Pyrenees. En concret, es dedica a la distribució de productes vinculats amb l'electrònica de consum, fotografia i complements fotogràfics a través de botigues especialitzades, grans magatzems, cadenes verticals i venda en línia.

Aquest dilluns també ha canviat de domicili social Muntatges Abrera, de Sant Esteve Sesrovires a Logronyo. Es dedica al muntatge modular de components de l'automòbil, pertany a la multinacional espanyola CMP Automotive Group i els seus ingressos anuals superen els 122 milions d'euros. Ocupa una superfície de 10.000 metres quadrats a la població de Sant Esteve de Sesrovires i s'emporta el seu domicili a la seu de CMP.

Més empreses

El Borme també recull el trasllat de Barcelona a Las Rozas (Madrid) de la distribuïdora d'aparells d'aire condicionat Johnson Controls Hitachi, els ingressos de la qual arriben als 14,4 milions d'euros anuals; i de Boxingfish (Toni Ortiz Peixaters), amb una facturació superior a 21 milions d'euros i 28 centres de venda en els principals mercats de Catalunya, que es muda de Cornellà de Llobregat (Barcelona) a Madrid. Així mateix, Two By Axel Barcelona segueix el rumb de la seva matriu Axel Hotels i altres hotels del grup i es trasllada de Barcelona al carrer Atocha (Madrid).

Notícies relacionades

Divendres passat també es van registrar moviments significatius en aquesta línia. Amb un volum de facturació anual de 30 milions d'euros, el fabricant de clor i productes derivats Química del Cinca es va desplaçar de Barcelona a Monzón (Osca). Per la seva banda, Industrial Sedo, empresa de tendals i lones amb 120 anys d'història i ingressos de 16,5 milions d'euros, es va emportar la seva seu de Barcelona a Castelló de la Plana.

Entre altres canvis de domicili social, es va traslladar de Martorellas a Getafe (Madrid) Valeo Climatització, la matriu del qual comercialitza productes per a turismes i vehicles comercials a fabricants i tallers independents en més de 150 països arreu del món. També ho va fer Inveready Venture Finance II, la matriu del qual i altres empreses del seu grup ja es van mudar de Barcelona a Madrid, i ISS Serveis d'Informació i Control d'Accessos, que segueix a la seva capçalera ISS i canvia la seva seu de Sant Cugat del Vallès al carrer Obenc 2 de Madrid.