Estat del benestar

La UGT fa campanya contra "la pujada de merda" de les pensions

El sindicat demana la derogació de l'actual sistema aprovat pel PP el 2013

Un grup de pensionistes juguen a petanca en un parc de Barcelona, ahir.

Un grup de pensionistes juguen a petanca en un parc de Barcelona, ahir. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Mercedes Jansa

La UGT ha posat en marxa una campanya amb un llaç de color marró contra la "pujada de merda" del 0,25% que un any més els ha tocat als pensionistes. Aquest sindicat revisarà cada mes la pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes com a conseqüència que els preus pugen per sobre de les rendes. La pujada mínima es mantindrà mentre hi hagi dèficit en el sistema, i per això Carmen Barrera, responsable de política social de la UGT, ha tornat a demanar la derogació de l'actual legislació aprovada pel PP el 2013.

El sindicat UGT defensa, igual que el PSOE, que les pensions siguin finançades per impostosBarrera ha demanat aquest dimarts a la comissió del Pacte de Toledo que reconegui que el dèficit de la Seguretat Social s'ha de cobrir amb impostos.

Notícies relacionades

La dirigent no ha concretat quines taxes haurien de finançar les pensions per "no distreure l'atenció del que és fonamental", i ha evitat analitzar les conseqüències de les propostes del PSOE d'establir una taxa als bancs per sufragar aquest dèficit.

Impostos

"No volem concretar quin impost és el més adequat. Ja arribarà el moment", ha dit Barrera en una trobada informativa. En tot cas, ha assumit que diversos partits s'han pronunciat a favor de finançar amb impostos el sistema de protecció i pilar de l'Estat del benestar que representen les pensions.

Temes:

Pensions UGT