HISTÒRIES MÍNIMES
Joves cap a Austràlia
AussieYouToo factura ja més d'un milió d'euros per facilitar l'arribada d'estudiants al país

41573211 601 /
Les alarmants dades d’atur juvenil a Espanya han obert paradoxalment noves vies de negoci a emprenedors atents a les necessitats del mercat. Es calcula que hi ha uns 3,5 milions de joves d’entre 16 i 29 anys a Espanya. D’aquests, busquen feina més d’un milió, mentre que almenys 2,2 milions estudien i uns altres milers s’enclaven en la temuda categoria ni-ni, que ni estudien ni treballen. Fruit de la seva experiència i atenta a les necessitats d’aquests milers de joves amb ganes d’una experiència vital internacional va sorgir Aussieyoutoo, firma de serveis o agència d’estudis on line que facilita les estades temporals a Austràlia.
L’aposta vital australiana s’ha consolidat entre aquells amb capacitat econòmica suficient. L’empresària Marta Caparrós assegura que tres de cada 10 joves que van a estudiar a Austràlia ho fan amb l’assessorament d’Aussieyoutoo. I la firma presumeix d’haver superat ja el milió d’euros de facturació i arribar a un creixement del 35% l’últim any.
L’empresa va néixer de la mà de Caparrós, en aquells temps expatriada en una granja australiana i internauta. Va descobrir que molts espanyols li preguntaven per la seva experiència i requerien informació sobre escoles d’anglès o qüestions legals referents al país. D’aquesta demanda va néixer el seu model de negoci.
Nou mesos, 6.000 euros
Actualment, Caparrós resideix a Austràlia, a Byron Bay, a l’est del país, i la seva empresa s’ha consolidat com a eina útil per als joves espanyols amb ganes de millorar el seu anglès o d’obrir un parèntesi vital enriquidor. «El que atrau d’Austràlia és la seva qualitat de vida, es treballa per viure i no a la inversa», assegura. Bon clima i surf posen la guinda perfecta per a joves inquiets amb necessitat de perfeccionar l’idioma. El cost de nou mesos d’estada ronda uns 6.000 euros, però la legislació australiana, a diferència de la nord-americana, per exemple, permet tenir una feina remunerada amb el típic visat estudiantil de nou mesos de durada.
Assessorament gratuït
La base del negoci se centra en l’assessorament gratuït als estudiants en la tramitació burocràtica per després cobrar una comissió a les institucions locals que ofereixen els cursos. El que va començar com un projecte sense inversió inicial és avui en una empresa amb un equip de 45 empleats o col·laboradors distribuïts en quatre continents. Ja han assessorat 4.000 estudiants que s’han desplaçat als antípodes per realitzar cursos d’anglès, formació professional, postgraus i màsters universitaris. Un total de 1.200 el 2017.
Notícies relacionades
«El nostre següent objectiu és consolidar-nos a Mèxic, Xile, Colòmbia i l’Argentina», afirma Caparrós, que el 2018 espera brindar els seus serveis a 2.500 estudiants tant d’Espanya com d’Amèrica Llatina. Amb una projecció de vendes d’1,7 milions d’euros, Aussieyoutoo va obrir també serveis l’any passat amb Kiwiyoutoo per aprendre anglès a Nova Zelanda. Més lluny impossible. Nova Zelanda suposa el 5% del negoci.
- Almenys 7 persones viuen entre ruïnes a les Cases Barates
- Recomanacions "Inoblidable": el bar de Mataró aclamat per les seves saboroses tapes
- Tres ferits en caure part de l'estructura de l'escenari d'un festival de jotes
- Amb Liam Neeson El racó de Sant Cugat del Vallès que està ja en la història del cinema
- Aquest dilluns L’Audiència de Barcelona jutja una àvia per abusar del seu net a Igualada
- Ampliació de crèdit El Govern pacta amb els Comuns invertir 850 milions anuals en habitatge i una oficina antidesnonaments
- Apagada de llum Sánchez promet un «reforç» del sistema elèctric i defensa les renovables com a «interès general» davant «agendes particulars»
- Comissió Operació Catalunya L’exvicepresidenta Sáenz de Santamaría nega la policia patriòtica: «Em va tocar exercir el poder, però mai el vaig disfrutar»
- Successos Un policia fora de servei evita el suïcidi d'una dona en un pont de la Gran Via de Barcelona
- Educació Els professors de l’escola pública denuncien insults, agressions físiques i conflictes a les xarxes per part de l’alumnat