MERCAT LABORAL

¿Quines són les professions amb menys competència i més salari?

Un portal revela quines són les professions més demanades per les empreses i no obstant les que reben menys inscripcions

jgblanco39167205 barcelona 4 7 2017  los responsables del centro de respuesta170709131001

jgblanco39167205 barcelona 4 7 2017 los responsables del centro de respuesta170709131001 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sector de les telecomunicacions i la informàtica, en concret l'àmbit enfocat a la ciberseguretat, són les professions més demanades per les empreses i no obstant les que reben menys inscripcions, a més d'oferir un salari per sobre de la mitjana, segons un estudi de la plataforma per trobar feina Infojobs.

En aquest portal on line les inscripcions a ofertes de treball solen augmentar fins a un 20% durant el mes de gener en relació amb el desembre, com a conseqüència del propòsit de moltes persones de trobar una nova feina amb motiu de l'inici de l'any.

Entre aquests nous llocs de treball, els enfocats a la informàtica i les telecomunicacions són els més demanats, i concentren fins al 16,4% de totes les ofertes publicades a Infojobs.

A més, les ofertes de treball enfocades al sector informàtic són al mateix temps les que menys competència presenten, ja que hi ha moltes menys inscripcions per vacant que en altres sectors.

Dins del sector, la programació de llenguatges majoritaris i de tecnologia Java són els perfils més demanats. Només en l'últim any, les professions vinculades a la ciberseguretat acumulen més de 1.200 vacants, a les quals només s'apunten 20 persones per oferta.

Notícies relacionades

Per la seva banda, les posicions d'especialista de Scrum/Agile s'han multiplicat per 20 en els últims sis anys. Aquest perfil, que també presenta molt poca competència entre els sol·licitants de feina, té una retribució de gairebé 39.000 euros bruts anuals de mitjana.

Al marge de la tecnologia, altres perfils amb àmplies possibilitats per als sol·licitants són els d'ortodontista i odontòleg, que el 2016 comptaven amb només 9 inscripcions per vacant. A més, el salari mitjà pujava fins als 64.808 euros en el primer cas, i els 43.000 euros, en el segon.