OPERACIÓ

L'empresa de joguines Hasbro vol comprar la seva gran rival, Mattel

La creadora de G.I. Joe ha presentat una oferta per la propietària de Barbie

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La companyia de joguines nord-americana Hasbro ha fet una oferta de compra per una altra de les grans del mercat, Mattel.

Així ho assegura el diari nord-americà The Wall Street Journal, que es remet a fonts coneixedores de l'operació. L'oferta hauria sigut presentada "recentment", però no en van facilitar més dades, ni tan sols el valor.

Hasbro, creadora del nino G. I. Joe i propietària de Monopoly, Furby o Risk, està valorada en més d'11.000 milions de dòlars (9.430 milions d'euros), mentre que la propietària de la famosa Barbie, Fisher-Price o Hot Wheels o UnoMattel, està valorada en uns 5.000 milions (4.300 milions).

Les accions de Hasbro han pujat durant el 2017 el 18%, mentre que les de Mattel, perjudicades per les pèrdues i les baixes vendes, han caigut el 47%.

Les dues firmes s'han vist afectades pel procés de bancarrota que va iniciar al setembre la cadena de botigues de joguines Toys 'R' Us, de la qual són creditores: a Mattel li deu més de 135 milions, i a Hasbro, uns 59 milions.

Notícies relacionades

Fa més de dues dècades, les dues grans companyies de joguines ja van estudiar una possible combinació dels seus negocis. Una altra conversa sobre aquest tema va tenir lloc fa dos anys, segons el WSJ.

L'aspecte regulatori podria tenir un paper determinant en les potencials negociacions entre les empreses, com va passar el 1996, quan Hasbro va rebutjar una oferta de compra de Mattel a causa dels "obstacles" que imposava la competència del mercat.