SETENA EDICIÓ D'UNA FIRA

Barcelona, aparador de la nova mobilitat

Expoelèctric reuneix les últimes novetats en models elèctrics i propostes sobre la propulsió amb bateries

xperez35685266 motor airbag expoelectric160926190344

xperez35685266 motor airbag expoelectric160926190344

1
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes

La nova mobilitat, centrada en els vehicles elèctrics, tindrà el cap de setmana de l'11 i 12 de novembre un aparador amb els últims models al centre de Barcelona. La setena edició de la mostra Expoelèctric ocuparà tot el passeig de Lluís Companys, des de l'Arc de Triomf fins al parc de la Ciutadella, amb alguns dels últims vehicles propulsats per bateries.  

Una de les parts amb més èxit en totes les edicions d'Expoelèctric és la zona de proves, en què el públic podrà conduir aquest any vehicles de les marques Renault, Volkswagen, Audi, Nissan, Kia, Peugeot, Citroën, BMW, Smart i Piaggio. En aquesta edició, les motos i bicicletes elèctriques batran un rècord de presència que el director de la fira, Ramon Caus, atribueix "al creixent interès de moltes marques davant una demanda a l'alça dels usuaris". 

Casa ecològica

"Hem hagut de dir que no a alguns expositors perquè no tenim més espai. Hi ha moltes marques noves de motos i a més hi ha més interès de les marques", explica Caus, que ha vist l'evolució des d'una modesta primera edició.

Notícies relacionades

Una altra de les novetats d'aquest any és l'e-casa, una recreació d'una vivenda ecològica endollada al cotxe elèctric com a demostració d'una gestió intel·ligent de l'energia. 

La posada en marxa en els pròxims dies de les noves ajudes a la compra de cotxes elèctrics del pla Movalt contribuirà, segons Caus, a augmentar l'interès del públic per aquests vehicles, que ja solen oferir una autonomia real d'uns 300 quilòmetres. "Apostar per les infraestructures és vital i és una part positiva del pla. A Catalunya encapçalem aquesta aposta i ens podem aprofitar de les ajudes. Hi ha peticions sense atendre per falta d'ajudes. És important que la gent sàpiga que pot recarregar el cotxe", assegura Ramon Caus.