RECOMANACIÓ SINDICAL

Sordo demana als funcionaris catalans que compleixin amb la llei davant l'aplicació del 155

El secretari general de CCOO crida Puigdemont a convocar eleccions anticipades per "ressituar" el conflicte

undefined40675122 unai sordo secretario general de ccoo171025172744

undefined40675122 unai sordo secretario general de ccoo171025172744 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unai Sordo, secretari general de CCOO, ha aconsellat als funcionaris catalans que compleixin la llei en el cas d'aplicar-se l'article 155 de la Constitució a Catalunya per evitar que "cap treballador prengui una decisió que el porti a tenir problemes laborals".

El líder sindical considera que la millor forma de resoldre la polèmica entre el Govern de la Generalitat i l'Executiu del PP és la convocatòria d'eleccions anticipades a Catalunya. Així ho ha plantejat aquest matí davant el consell confederal de CCOO reunit per primera vegada des de la seva elecció en el congrés del sindicat del mes de juny.

Sordo ha fet una crida "explícita" a Carles Puigdemont perquè convoqui els comicis "que ressituïn els termes del conflicte polític" i eviti així l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

"És temps d'aturar els trens i d'habilitar un escenari de diàleg i negociació política (...) l'avançament de les eleccions podria habilitar aquest escenari desitjable i dificultar l'aplicació del 155", ha afirmat el líder de CCOO.

Assessoria

Notícies relacionades

Aquest sindicat assessorarà els funcionaris en funció de les normes públiques, legals i laborals, amb la clara premissa d'evitar que els treballadors pateixin "alguna mena de problema de caràcter laboral" en cas que s'apliqui el 155. Aquest article "pot agradar més o menys" però tot i això és una norma constitucional, ha argumentat després de puntualitzar que CCOO no cridarà a l'incompliment de les normes.

Respecte a la fuga d'empreses de Catalunya, Sordo ha assenyalat que "en el curt i en el mitjà termini no és previsible que tingui afectació en l'ocupació; una altra cosa és si aquesta situació es consolida, sobretot a nivell de decisions sobre inversions futures".