tensió sobiranista

La CEOE demana que no es boicotegin els productes catalans

El president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, ja reconeix perjudicis en les vendes

1
Es llegeix en minuts

El vicepresident de la CEOE i president de Cepime i Confemetal, Antonio Garamendi, ha apel·lat aquest dilluns al "seny" per no fer boicot als productes catalans perquè seria una "mala notícia" no només per a Catalunya, sinó també per a Espanya. De fet, el president de Freixenet i de la Cambra de Comerç d'Espanya, Josep Lluís Bonet, ha reconegut, en declaracions a la cadena Cope recollides per Europa Press, que s'estan produint "reaccions" que perjudiquen les vendes del cava i de vins catalans, ja que es tracta de "productes emblemàtics".

Bonet, que proposarà al consell de Freixenet portar la seu social de la companyia fora de Catalunya, ha expressat una "gran satisfacció personal" per la massiva manifestació d'ahir a Barcelona a favor de la unitat d'Espanya, ja que es va confirmar que el que ell pensa "ho pensa molta més gent". Segons la seva opinió, és "lògic" que les empreses vulguin sortir de Catalunya perquè, en cas de declarar-se la independència, "sortir de la UE seria una catàstrofe". Preguntat per si creu que finalment hi haurà declaració d'independència, Bonet no descarta trobar-se amb "qualsevol barbaritat". "Em sembla que no ho saben ni ells", ha afegit.

Efecte tractor

El vicepresident de la CEOE i president de Cepime, Antonio Garamendi, considera que una vegada que "les grans empreses han marcat el camí, les petites van darrere" per una espècie d'efecte tractor. "Jo confio que això pari i que es parli, però dins de la llei", ha dit.

Notícies relacionades

Garamendi ha explicat que una Catalunya independent sortiria del circuit i de les normes europees, pagaria aranzels per vendre fora i tindria molts problemes de mercat, amb unes relacions bilaterals "gairebé impossibles".

Vendre més a Aragó que a la Xina

En aquest sentit, ha explicat que Catalunya ven a Espanya 46.000 milions d'euros, a Europa ven 37.000 milions i a la resta del món, 22.000 milions. "Ven molt més a Aragó que a França, a Múrcia que a la Xina i semblant o més a Cantàbria que als Estats Units", ha precisat.