Efecte de la tensió sobiranista

American Airlines avisa els seus clients d'inestabilitat a Catalunya fins al 13 d'octubre

Des de l'aturada general de dimarts, l'aerolínia suggereix la conveniència de modificar les dates de viatge

Un avió d’American Airlines a l’aeroport del Prat, en el seu primer vol directe a Nova York.

Un avió d’American Airlines a l’aeroport del Prat, en el seu primer vol directe a Nova York. / ARXIU / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

American Airlines ha recomanat als seus clients amb bitllets amb destí a Barcelona durant aquesta setmana que modifiquin les dates del seu viatge. Des de l'aturada general de dimarts, l'aerolínia suggereix als viatgers la conveniència de modificar els seus plans davant la previsió de problemes derivats de les tensions polítiques entre el Govern de Catalunya i el d'Espanya, que han causat mobilitzacions multitudinàries. 

Els missatges rebuts al·ludeixen als efectes de les mobilitzacions de dimarts: "La possible mobilització que es pot produir entre el 3 i el 13 d'octubre pot afectar els vostres plans de viatge. Us estem oferint flexibilitat addicional que us permet canviar els plans de viatge sense cap cost". 

Frenada

El ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, va afirmar dimecres que ja s'ha constatat una "frenada" en el turisme a Catalunya, que creixia a un ritme del 10% interanual abans dels atemptats i que a mesura que ha avançat el mes de setembre, i s'acostava la data del referèndum, el creixement és del 2%.

Segons Nadal, en aquesta tendència hi ha contribuït el nombre d'avisos emesos des dels ministeris d'Exteriors de diversos països advertint els seus ciutadans que podrien trobar "una situació conflictiva" si viatgen aquests dies a Catalunya, i especialment a Barcelona. Aquest servei d'informació sobre els països és habitual, però no suposa en cap cas més que una recomanació.

Sense nota sobre Espanya des dels EUA

En el cas dels EUA, no s'ha inclòs cap nota especial sobre Espanya, ni per Catalunya. L'única advertència als viatgers nord-americans és genèrica a tot el continent europeu pel risc d'atacs gihadistes. També es fa menció especial a Turquia i Ucraïna. 

Recomanacions des del Regne Unit

Notícies relacionades

El Ministeri d'Exteriors britànic sí que fa un avís específic per als viatgers que es desplacin a Barcelona aquests dies: "Les manifestacions que han tingut lloc a Barcelona i altres zones de la regió de Catalunya poden continuar durant alguns dies. Es poden produir sense avís previ, i fins i tot les protestes inicialment pacífiques poden arribar a donar pas a enfrontaments. Les manifestacions també poden causar algunes interrupcions i endarreriments en els serveis de transport".

Des dels atemptats gihadistes a Catalunya perpetrats a l'agost, el Ministeri de Turisme fa un seguiment més precís de la situació turística a Catalunya, sobretot a Barcelona, i s'analitzen setmanalment les reserves d'avió, les hoteleres i les vendes a turoperadors i agències de viatges.