CANVI DE DOMICILI

Oryzon es dispara més del 20% a la borsa després d'anunciar el seu trasllat de Catalunya a Madrid

L'empresa situa la nova seu a la capital d'Espanya

Oryzon Genomics ha anunciat avui que trasllada el seu domicili social de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) a Madrid. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les accions d'Oryzon apareixien aquest dimecres amb un avanç superior al 20% després d'anunciar el seu canvi de domicili social de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) a Madrid, on s'estableix la seva efectiva administració i direcció. En concret, els títols de l'empresa biotecnològica avançaven un 22,35% a les 11.00 hores, fins a intercanviar-se a un preu de 2,190 euros.

En ple conflicte pel procés independentista català, el consell d'administració de la companyia ha acordat traslladar la seva actual seu social al carrer de Sant Ferran a Cornellà de Llobregat a la Carrera de San Jerónimo, a la capital d'Espanya. L'objectiu és "optimitzar les operacions i la relació amb els inversors".

La llei permet que aquest tipus de canvis puguin ser acordats pels òrgans de govern de les companyies, sense necessitat que els ratifiqui la junta d'accionistes. Fa unes setmanes, Naturhouse va fer un moviment similar.Naturhouse L'empresa situa a Madrid el seu nou domicili social i direcció.

Contracte amb Roche 

Fa poc, la biotecnològica fundada per Carlos Buesa Tamara Maes va rebre un cop després que la farmacèutica Roche decidís trencar el contracteRoche de llicència que havia firmat amb la companyia. L'empresa ha modificat els seus estatuts socials per acomodar aquest canvi. 

Notícies relacionades

Aquesta decisió va provocar un càstig a la borsa, que es manté. En els dos últims dies, les accions de la companyia han cedit al voltant del 10%. Només aquest dimarts ha baixat més del 4%, fins als 1,79 euros. En l'últim any, els títols de la biotecnològica han perdut el 57%.

Oryzon és un dels caos d'èxits del 'hub' que s'ha creat a Catalunya al voltant del sector biotecnològic i de les ciències de la vida.