estabilitat financera

Guindos assegura que els clients dels bancs catalans no tenen res a témer

El ministre d'Economia adverteix que el discurs del Rei va ser "correcte i molt clar"

jjubierre40182561 guindos170919120301

jjubierre40182561 guindos170919120301 / Tania Tapia

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat aquest dimecres que els clients dels bancs catalans no tenen res a témer pels seus diners dipositats als bancs. Preguntat per l'efecte que la crisi política derivada de les relacions entre Espanya i Catalunya pot tenir en el sector bancari, Guindos ha reiterat els missatges de tranquil·litat traslladats per les entitats financeres. 

En concret, davant una possible declaració unilateral d'independència, Guindos ha volgut ser concloent: "Els bancs catalans són bancs espanyols i els bancs europeus són sòlids i els seus clients no tenen res a témer". 

Guindos ha afirmat que el discurs del rei Felip VI, en què va acusar el Govern de la Generalitat de vulnerar els principis de la democràcia i de dividir la societat catalana, va ser "correcte i molt clar". 

Notícies relacionades

De Guindos ha assenyalat que "els clients no tinguin el més mínim dubte que el Govern escollirà els instruments i els temps perquè no es produeixi la independència de Catalunya". "Estem en un procés de millora econòmica, que és més intensa fins i tot en el cas de Catalunya, i el Govern vetllarà per tot això i no deixarà que cap vel·leïtat, fantasia o il·legitimitat pugui afectar el procés de prosperitat de la societat espanyola i catalana".

Segons De Guindos, "el primer és tornar al marc de legalitat". "El Govern sempre ha estat amb la mà allargada", ha dit, per assenyalar que la jornada del referèndum il·legal va ser una "provocació". El responsable d'Economia s'ha mostrat convençut que la independència de Catalunya no es produirà i ha assenyalat que el Govern central "actuarà amb els instruments i els temps adequats". "Els temps són molt importants en política, s'han d'aplicar els temps i els instruments correctes", ha afirmat De Guindos, que ha afegit que "l'important és la unitat de tots els partits constitucionalistes" i ha assegurat que el PSOE "hi serà".