ANIVERSARI

Planter d'aprenents a Seat

L'escola de la companyia ha format 2.600 treballadors en 60 anys

zentauroepp26467102 economia  aprendices  fp formacion  profesional  dual  seat 170929204232

zentauroepp26467102 economia aprendices fp formacion profesional dual seat 170929204232

1
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +

La falta de professionals qualificats en la indústria és una queixa permanent del sector, fins i tot durant els pitjors anys de la crisi. No obstant, algunes empreses han optat, des de fa molts anys, per tenir el seu propi planter de tècnics i operaris. Seat va ser una de les pioneres i acaba de commemorar els 60 anys de l’equivalent en la indústria del que suposa la Masia per al Barça. 

En el transcurs dels 60 anys de cursos de l’escola d’aprenents de Seat ubicada a la Zona Franca de Barcelona han passat per les seves aules i tallers uns 2.600 estudiants que, majoritàriament, han entrat a treballar a la fàbrica de la marca. Aquest any, més de 50 alumnes han fet el salt des de les aules a la cadena de muntatge.

La companyia destaca, a més a més de la longevitat del centre formatiu, la seva capacitat d’adaptar-se als canvis de la societat. D’aquesta capacitat en va sorgir el 2012 la incorporació a l’escola del sistema alemany de formació professional dual. «L’escola d’aprenents s’ha convertit en tota una institució per a Seat i en un referent en l’àmbit de la FP dual», assegura Xavier Ros, vicepresident de recursos humans de la filial espanyola de Volkswagen. 

Notícies relacionades

Els alumnes de l’escola tenen la possibilitat d’aconseguir a l’acabar el curs de tres anys i 4.600 hores de formació la titulació en tècnics de mecanitzat, manteniment electromecànic i en electromecànica de vehicles amb l’avantatge que es tracta d’especialitats que estan reconegudes pel sistema formatiu d’Alemanya.

Per bufar les 60 espelmes del centre, Seat va convocar tots els estudiants que van passar per les seves aules. A l’escola hi van poder  veure algunes de les últimes creacions dels alumnes, com pere xemple un cotxe elèctric per a formació viària de nens o un robot autònom per traslladar peces de producció a la cadena de muntatge.