PLE DEL CONGRÉS

Rebutjat el veto del PP a la renda mínima

La iniciativa legislativa proposada per CCOO i la UGT comença el tràmit parlamentari amb el suport de l'esquerra

Fátima Báñez i Cristóbal Montoro, dijous, al Congrés.

Fátima Báñez i Cristóbal Montoro, dijous, al Congrés. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts

La iniciativa legislativa popular (ILP) per una renda mínima de 426 euros per a les persones sense recursos ha iniciat avui el seu tràmit al Congrés dels Diputats després de rebutjar el ple el veto, en forma d'esmena a la totalitat, del PP, que ha comptat amb el vot de Ciutadans, UPN i Fòrum Astúries.

La proposta, promoguda pels sindicats CCOO i la UGT, ha obtingut el recolzament dels diputats del PSOE, Podem, ERC, el PNB, el PDeCAT, Compromís, EH-Bildu, Coalició Canària i Nova Canàries que han rebutjat la proposta dels populars per crear una comissió d'estudi que unifiqui i clarifiqui totes les prestacions i subsidis estatals, autonòmics i municipals per a les persones sense feina i sense rendes.

Notícies relacionades

Amb l'argument que la millor renda social és tenir feina, el PP ha comptat per al seu veto amb els mateixos suports que va tenir al febrer quan el ple de la Cambra baixa va acceptar, gairebé un any després de ser presentada, la presa en consideració d'aquesta iniciativa popular.

La proposició, recolzada per més de 700.000 firmes, estableix una prestació de 426 euros per més de 2,4 milions de persones sense recursos, que es prolongaria mentre el beneficiari no tingui feina ni rendes. Les centrals calculen que suposaria una despesa d'uns 11.000 milions d'euros, l'1,1% del producte interior but (PIB) .