CANVIS A LA MOBILITAT

Tesla desembarca a l'Hospitalet

La marca de cotxes elèctrics obre el seu primer centre a Espanya en un vell concessionari al costat d'una gasolinera

40182991 601

40182991 601

2
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +

Tesla ja ha desembarcat oficialment a Espanya. El fabricant nord-americà de cotxes elèctrics de gamma alta ha obert el seu primer centre al país a l’Hospitalet de Llobregat. Encara que no ha sigut una cosa buscada per la marca, el nou taller i la botiga s’ubiquen a l’espai que ocupava anteriorment un concessionari de Jaguar i Land Rover que va tancar i a pocs metres d’una gasolinera de BP per la qual mai passaran els seus cotxes.

Els primers treballadors contractats per Tesla a Espanya ja estan al peu del canó a les noves instal·lacions, que ocupen 1.850 metres quadrats al costat de la Fira de l’Hospitalet. El treball necessari per convertir un local que estava gairebé en ruïnes i saquejat en el nou estendard de Tesla a Espanya ha sigut ingent. «Sembla mentida que bé que ha quedat tal com estava abans», assegura a aquest diari Jorge Milburn, director de Tesla a Espanya.

L’obertura de la primera botiga i el primer taller a Espanya de la marca dirigida per l’emprenedor d’origen sud-africà i establert als Estats Units (EUA) Elon Musk és només el primer pas per al desembarcament del fabricant al país. Una primera fase es completarà amb la inauguració, abans de final d’any, de dues botigues en plena zona comercial de Barcelona (al carrer Rosselló) i de Madrid (Serrano), així com un altre centre de servei als afores de la capital espanyola.

A més, la marca té previst acabar el 2017 amb 24 estacions de supercarregadors davant les 12 actuals. Les pròximes ciutats a tenir aquests punts de càrrega ràpida, que permeten carregar la meitat de la bateria en uns 20 minuts, seran Sant Cugat, Saragossa i Granada.

SEU SOCIAL A BARCELONA / Tesla ha triat Barcelona per ubicar la seu social de la filial espanyola, encara que el seu director assegura que es tracta d’«un fet anecdòtic» perquè la companyia té una vocació global que té com a objectiu «acostar els cotxes elèctrics a la societat». Amb aquest objectiu, les noves instal·lacions de l’Hospitalet són «un pas més» en «la missió» de Tesla i d’Elon Musk de propiciar una «transició cap a un model energètic sostenible».

Notícies relacionades

La posada de llarg de les noves instal·lacions de l’Hospitalet es portarà a terme amb una festa a la qual estan convidats els propietaris de models de Tesla, format per un club selecte d’una mica més de 200 persones a tot Espanya.

EXPECTATIVES / Encara que la marca reitera que no dona dades de vendes ni de negoci per països i es limita a dir que compta amb més de 200.000 vehicles venuts a tot el món durant els seus 14 anys de vida, les matriculacions a Espanya encara són molt modestes. Després d’obrir la venda a través d’internet a finals del 2016, Tesla ha venut en els vuit primers mesos del 2017 un total de 215 cotxes, la majoria dels quals corresponen al Model S (a partir de 86.440 euros) i la resta al Model X (91.990 euros). El ritme de vendes pot canviar amb l’arribada «durant el 2018» del Model 3, un cotxe que als EUA ja s’ha començat a vendre a partir de 35.000 dòlars.