evolució dels indicadors

Espanya, al capdavant de l'atur juvenil als països de l'OCDE

Gairebé el 40% es troben en situació de desocupació, davant el 7% a Alemanya, Islàndia o el Japó

1
Es llegeix en minuts

La taxa d'atur de l'OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics) es va mantenir estable per segon mes consecutiu en el 5,8% al juliol, segons dades publicades aquest dilluns per l'organització internacional.

Entre tots els països de l'OCDE, Espanya lidera el rànquing pel que fa al percentatge més alt de joves desocupats. Així, mentre que en països com Alemanya, Islàndia o el Japó la taxa d'atur entre joves no arriba al 7%, a Espanya se situa en el 38,6%. A Espanya la segueixen Itàlia (35,5%) i Grècia (30%).

En el conjunt de l'OCDE uns 36,2 milions de persones es trobaven desocupats al mes de juliol. A aquest nivell, el nombre de parats encara s'hauria de reduir en 3,6 milions de persones per arribar a les dades del 2008. Per gènere, la taxa de desocupació entre dones es va reduir una dècima al juliol fins al 5,9%, dues dècimes per sobre de la desocupació entre homes, que es va mantenir estable al juliol en el 5,7%.

De les dades també es desprèn la taxa de desocupació per rangs d'edat, entre els quals destaca l'atur dels joves en edats compreses entre els 15 i els 24 anys, que es va situar el juliol del 2017 en l'11,9%, una dècima menys que la dada del mes anterior.

Pel que fa als més grans de 25 anys, la taxa d'atur es va mantenir estable al juliol, en el 5%. Segons dades de l'organisme internacional, la taxa d'atur entre més grans de 25 anys a Espanya es va situar en el 15,6% al juliol, el nivell més alt de tota l'OCDE.

Notícies relacionades

Per la seva part, entre els països pertanyents a l'eurozona, la taxa de desocupació es va mantenir en el 9,1% al juliol, mentre que els descensos més pronunciats es van observar a Letònia, que es va reduir en quatre dècimes fins al 8,5% i a la República Txeca, que va caure tres dècimes fins al 7,3%.

Al contrari, els principals ascensos van tenir lloc a França, amb una pujada de dues dècimes fins al 9,8% i fins a una dècima en països com Àustria, Finlàndia, Irlanda, Itàlia i Luxemburg.