Liberbank anuncia una ampliació de capital de 500 milions

El banc planeja desfer-se de 800 milions en actius immobiliaris i dubtosos abans de finals d'any

Els accionistes majoritaris recolzen els plans del consell d'administració

undefined38814450 two men talk on the phones in front of the liberbank headqua170906183844

undefined38814450 two men talk on the phones in front of the liberbank headqua170906183844 / ELOY ALONSO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

Liberbank, el banc que dirigeix Manuel Menéndez, ampliarà capital en 500 milions d’euros per accelerar el seu pla de millora de la rendibilitat i la reducció dels seus actius immobiliaris i dubtosos per import de 800 milions d’euros abans de final d’any, segons ha informat l’entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El consell d’administració de l’entitat, que proposarà la seva aprovació a la junta general d’accionistes del pròxim dia 9 d’octubre, va decidir ahir llançar l’ampliació de capital amb la intenció d’accelerar els seus objectius estratègics i el seu pla de millora de la rendibilitat a través d’un reforç del balanç i la millora del seu perfil de risc. L’entitat –hereva de les antigues caixes d’estalvis d’Astúries (inclosa la Caja de Castilla-La Mancha), d’Extremadura, i de Santander i Cantàbria–, que va patir el contagi en els seus comptes després de la intervenció del Banco Popular, busca ara enfortir la seva estructura de capital. 

L’augment de capital forma part al seu torn d’un pla que inclou, entre altres mesures, la venda de la seva filial immobiliària Mihabitans, anunciada el mes d’agost passat, i la venda de carteres d’actius improductius.

Objectius financers 

Segons va informar el banc a la CNMV, aquest augment de capital es destinarà a elevar la cobertura dels actius improductius (préstecs dubtosos i adjudicats) a nivells a l’entorn del 50% l’any 2019. Concretament, l’entitat preveu que la mora se situï en el 3,5% el 2019 i que la ràtio d’adjudicats quedi per sota del 9%. La rendibilitat sobre recursos propis (ROE) prevista per al 2020 és del 8% i l’entitat té la previsió d’abonar retribució a l’accionista (dividends) amb càrrec a l’exercici 2018.

L’ampliació de capital tindrà dret de subscripció preferent i els principals accionistes (amb un capital total del 68,8%) ja han manifestat la seva intenció d’acudir a l’ampliació, segons s’ha comunicat a la CNMV.

     Accionistes disposats  

Notícies relacionades

Així Oceanwood Capital Management, Aivilo Spain i Corporació Masaveu, titulars del 12,6% , 7,4% i 5% del capital social, respectivament, van manifestar la seva intenció d’acudir a l’augment de capital exercitant la totalitat dels drets de subscripció preferent que li corresponguin en l’augment de capital. 

Al seu torn, la Fundación Bancaria Caja de Ahorros de Asturias, la Fundación Bancaria Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Extremadura i la Fundación Bancaria Caja de Ahorros de Santander y Cantàbria, titulars conjuntament del 43,8% del capital social, han manifestat igualment la seva intenció d’acudir a l’augment de capital.

Un camí delicat

La caiguda del Popular va omplir de dubtes Liberbank, que va perdre més del 30% del seu valor en una setmana. La CNMV va prohibir les «vendes en curt», cosa que li va permetre recuperar el 14% del seu valor.

Temes:

Bancs Liberbank