TECNOLOGIA

Amazon obrirà a Barcelona un centre d'investigació sobre 'machine learning'

La companyia crearà 100 nous llocs de treball d'alta qualificació

El nou centre estarà operatiu durant la primera meitat del 2018

exterior1

exterior1

3
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +
Olga Grau
Olga Grau

Cap d'Economia

ver +

Nova aposta del gegant del comerç electrònic Amazon per Barcelona. La companyia va anunciar que obrirà un nou centre d’investigació i desenvolupament sobre 'ma­chine learning' a la ciutat durant la primera meitat del 2018. Serà un espai en què treballaran més de 100 científics i enginyers de 'software'.

En aquest centre s’investigarà sobre 'machine learning', és a dir, l’aprenentatge automàtic. Segons l’empresa, «Amazon treballa per extreure automàticament patrons a partir de bases de dades molt extenses amb l’objectiu de fer prediccions de gran precisió. La capacitat per preveure la demanda dels clients, la traducció de la informació dels productes i el reconeixement automàtic de veu són tan sols alguns exemples de com l’aprenentatge automàtic permetrà a la companyia oferir preus més baixos, una selecció més àmplia de productes i una millor experiència d’usuari a Amazon».

En altres paraules, aquest aprenentatge automàtic –que s’engloba dins del camp de la intel·ligència artificial– permet que, a través d’un algoritme, es puguin extreure automàticament regles i patrons a partir de bases de dades molt extenses, i que permeten fer prediccions de gran precisió.

Innovació científica

El centre estarà ubicat al districte tecnològic del 22@, al mateix edifici que el Seller Support Hub d’Amazon, des d’on, a principis del 2018, es començarà a oferir assistència a petites i mitjanes empreses del sud d’Europa que venen els seus productes a Amazon Marketplace. L’objectiu del nou centre serà investigar en aquest àmbit, és a dir, qüestions científiques generals que, més endavant, es podrien aplicar a productes concrets: predir de forma més precisa els pics de demanda per reduir els costos d’emmagatzematge i garantir l’estoc, traduccions automàtiques de les descripcions dels productes, el control de dispositius mitjançant la veu...

«Barcelona és la seu ideal per al nostre nou centre de recerca i desenvolupament. L’extensa xarxa d’universitats amb què compta i la qualitat de vida que ofereix aquesta ciutat la converteixen en un destí molt interessant per al talent internacional», va destacar François Nuyts, vicepresident i director general d’Amazon a Espanya i Itàlia. 

El procés de selecció per al nou centre de recerca i desenvolupament d’Amazon a Barcelona ja està en marxa. Amazon busca científics i desenvolupadors de 'software' que siguin capaços de resoldre tasques complexes i sentin una gran vocació per millorar l’experiència de compra dels clients. Els interessats poden presentar la seva candidatura a la web d’Amazon Jobs.

Al capdavant del centre hi haurà l’enginyer Hugo Zaragoza, que ha treballat per a Microsoft i Yahoo, a més de ser el fundador de l’empresa Websays.

Diverses inversions

Notícies relacionades

El nou centre de recerca i desenvolupament de Barcelona se sumarà a les inversions ja realitzades per Amazon a Espanya durant l’any passat. La companyia acabarà el 2017 amb una plantilla a Espanya de 1.600 empleats fixos, repartits entre les seves oficines corporatives i els centres logístics de San Fernando de Henares (Madrid) i Castellbisbal (Vallès Occidental), així com dos centres urbans de distribució més dedicats en exclusiva a Prime Now (el servei d’entrega ultraràpida d’Amazon) a Madrid i Barcelona. Abans de finalitzar l’any, a més, inaugurarà el centre logístic al Prat de Llobregat, que generarà 1.500 llocs de treball més d’aquí al 2019.

A part d’aquestes inversions, crearà 500 nous llocs de treball fins al 2019 amb l’obertura del seu Seller Support Hub a Barcelona. Compta igualment amb un centre logístic a Martorelles, que també obrirà les portes abans que acabi l’any, i una instal·lació logística a Getafe que es preveu inaugurar aquest 2017. A més, està previst que construeixi nous centres a Getafe (Madrid), Paterna (València) i Illescas (Toledo). 

Temes:

Amazon