SECTOR AUDIOVISUAL

Apple reforça la seva aposta per Hollywood

La firma de Silicon Valley està negociant el lloguer on es va gravar 'Matrix' i 'Allò que el vent s'endugué'

La multinacional nord-americana invertirà 1.000 milions de dòlars en produccions pròpies

bgonzalez29972173 san francisco  ca   june 08  apple ceo tim cook de160304110012

bgonzalez29972173 san francisco ca june 08 apple ceo tim cook de160304110012 / JUSTIN SULLIVAN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Apple està negociant amb Culver Studios per llogar un dels seus estudis, en concret l'estudi on es van gravar pel·lícules tan mítiques com 'Allò que el vent s'endugué' i 'Matrix', segons ha informat 'The Wall Street Journal'. La multinacional nord-americana entra amb aquest moviment en la producció de continguts a Hollywood. 

Però el fabricant de l'iPhone no és l'única tecnològica interessada en el sector audiovisual. L'interès de la multinacional nord-americana per moure la seva divisió de continguts originals coincideix amb la intensa batalla que hi ha a Silicon Valley pels millors guions i projectes de televisió. Youtube, propietat de Google, produeix sèries originals de televisió; igual que Amazon. A l'última empresa també se l'ha relacionat amb Culver Studios i es va convertir en el primer servei de 'streaming' que va guanyar un Oscar a millor pel·lícula amb 'Manchester by the sea'.

Dificultats per entrar en la indústria

Dificultats per entrar en la indústriaApple no ha tingut tant èxit fins ara amb les seves produccions pròpies. L'empresa va oferir aquest any alguns programes propis a través del seu servei de 'streaming', entre ells el seu últim 'reality show', 'Planet of the Apps', que es considera un fracàs. 

No obstant, amb unes reserves d'efectiu de més de 261.000 milions de dòlars (222.154 milions d'euros) i una facturació de 215.000 milions (183.000 milions d'euros), Apple podria fer fàcilment grans apostes a Hollywood. A més, la firma va anunciar a l'agost que reservaria uns 1.000 milions de dòlars (al voltant de 851.000 euros) per invertir en produccions.

També per aquestes dates s'anuncia la incorporació de Jamie Erlicht i Zack Van Amburg. Arriben a Apple des de Sony Pictures Television, on han sigut presidents des del 2005, i han sigut els responsables d'algunes de les sèries més populars i aclamades de l'última dècada, com 'Breaking Bad' i la seva seqüela 'Better call Saul', 'The Crown' i 'Rescue me', entre altres. 

Amb el lideratge d'Erlicht i Van Amburg es va multiplicar per més de tres la quantitat de sèries originals en 'prime time' dels estudis, incloses moltes de les més aclamades de la televisió dels últims anys. Ara seran els encarregats de controlar la programació de continguts de vídeo.

Entre els projectes d'Apple hi ha una nova sèrie molt cobejada que s'emetria en algun programa matinal de televisió, i que estaria protagonitzada per Jennifer Aniston i Reese Witherspoon.

Notícies relacionades

L'aposta de l'empresa de Silicon Valley per la indústria de l'entreteniment arriba després que la companyia declarés que vol duplicar els ingressos que rep de serveis com Apple Music i iCloud d'aquí el 2021. Apple, que llançarà la seva última versió de la TV box el 12 de setembre, assegura que la seva divisió de serveis ja té el volum d'una empresa que apareix a la llista Fortune 100.

Si al final lloga els mítics estudis, segons fonts coneixedores de l'operació, donaria a Apple la possibilitat de créixer en l'entorn de Hollywood. Culver Studios compta amb tretze estudis de so i 3.000 metres quadrats en què es roden sèries de televisió i pel·lícules. Però, de moment, l'empresa no ha confirmat que les negociacions estiguin en marxa.