DESINVERSIÓ

Comsa surt del negoci de l'aigua al vendre el seu 50% d'Aigües de Catalunya

Global Omnium aconsegueix el 100% de la firma

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Comsa segueix amb la seva estratègia de desinversions en els sectors no estratègics, i abandona ara el negoci de proveïment i depuració de l’aigua. La companyia presidida per Jorge Miarnau va vendre el 50% que posseïa des del 1996 a Aigües de Catalunya a Global Omnium que, d’aquesta forma, va passar a controlar-ne el 100%. L’import de l’operació no va transcendir.

    

El grup constructor controlat per la família Miarnau va destacar que amb aquesta desinversió avançava en la seva estratègia de concentrar-se «en el sector de les infraestructures i enginyeria, i es manté com una de les principals empreses constructores catalanes».

    

En virtut de l’operació, Comsa abandona el negoci del proveïment i depuració d’aigua, en el qual va entrar fa dues dècades en associació amb Aguas de Valencia, l’actual Global Omnium, tal com va avançar Expansión. La companyia també va vendre a l’abril un paquet d’aparcaments a Interparking, dins de la seva estratègia de desinversions no estratègiques.

    

Per la seva part, Global Omnium, presidida per Eugenio Calabuig, segueix amb la seva estratègia de consolidació i creixement en el sector del cicle integral de l’aigua a Catalunya, va destacar la firma. «L’objectiu de Global Omnium, ara propietari del 100% de les accions d’Aigües de Catalunya, serà continuar prestant un servei impecable als seus clients per assegurar d’aquesta forma la continuïtat de l’empresa i de tots els llocs de treball», va afegir.

    

Aigües de Catalunya desenvolupa la seva activitat en totes les fases del cicle de l’aigua, des de la captació fins a la distribució, passant pel transport, potabilització i distribució, gestió del clavegueram, i depuració de l’aigua residual i la seva devolució al medi natural.

Contractes

L’empresa dona servei a més de 400.000 clients a tot el territori català gestionant concessions d’aigua potable, estacions depuradores i comunitats de regants. Entre els municipis més importants on opera hi ha Martorell, Tortosa, Sant Carles de la Ràpita, Altafulla, Palafrugell, Sant Antoni de Vilamajor i Bellpuig.

    

A finals de l’any passat, l’Agència Catalana de l’Aigua va adjudicar a Aigües de Catalunya la gestió i manteniment de les depuradores d’aigües residuals de les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

Notícies relacionades

    

Comsa Corporación va facturar 1.027 milions el 2016, el 10,1% menys després de desinvertir en les empreses Aritex, d’automatització per a la indústria aeronàutica i d’automoció, i CLD, de recollida de residus i neteja urbana. 

Temes:

Aigua