MERCAT LABORAL

Báñez promet ajudes de fins a 4.800 euros per fer fixos ni-nis

Les empreses rebrien 3.000 euros durant tres anys d'incentiu addicional

La ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, durant una sessió de control al Govern.

La ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, durant una sessió de control al Govern. / EFE

1
Es llegeix en minuts

El Govern intenta demostrar que aquesta vegada va de debò per aconseguir una rebaixa substancial de la desocupació juvenil, i per fer-ho s’ha llançat a anunciar noves mesures per incentivar la contractació d’aturats. L’última la va proclamar ahir la ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, al Congrés, a l’anunciar «incentius molt potents» perquè les empreses contractin amb caràcter indefinit ni-nis que hagin  utilitzat prèviament els contractes de formació. 

Encara que Báñez no va donar xifres concretes, posteriorment fonts del seu departament van concretar que es tracta d’un pla d’ajudes addicionals de 3.000 euros a l’any per fer indefinits joves en formació, que se sumarien als 1.500 euros de subvenció vigents per a aquests casos (1.800 si es tracta de dones). Total: fins a 4.800 euros d’ajuda per a les empreses per cada contracte indefinit que compleixi aquestes característiques.

 El Govern donarà 250 euros al mes (3.000 euros anuals) durant tres anys a les empreses, inclosos els treballadors autònoms, que converteixin en indefinits els joves beneficiaris del contracte de formació o aprenentatge (una vegada hagin complert amb la durada inicial d’un any o la pròrroga de sis mesos) que hagin percebut l’ajuda d’acompanyament de 430 euros mensuals.

La mesura s’integra dins del Sistema Nacional de Garantia Juvenil dirigida a facilitar la inserció laboral dels joves amb un baix nivell formatiu i està relacionada amb l’ajuda directa de 430 euros mensuals vinculada a un contracte de formació per a joves que ni estudien ni treballen i sense titulació.

Notícies relacionades

FEINA «ESTABLE I DE QUALITAT» / Segons Báñez, la mesura persegueix que els joves desocupats aconsegueixin una feina «estable i de qualitat». I ha ressaltat que el Govern elegeix aquest contracte de formació i aprenentatge perquè els que tenen més baixa formació són els més vulnerables. «La diferència de taxa d’atur entre menors de 30 anys es duplica entre els que tenen formació i els que no en tenen», va indicar.

També va recordar que els 430 euros, finançats pel fons social europeu, que rebran els ni-nis durant la seva contractació de formació i aprenentatge són «una ajuda directa» que no es restarà del seu salari sinó que se sumarà al sou de conveni que els correspongui.