TERCERA LLISTA DE L'AGÈNCIA TRIBUTÀRIA

Agapito García i Mario Conde encapçalen la llista unipersonal de morosos d'Hisenda

Hi entra Kiko Matamoros i en surten Pedrosa i Alves

Agapito García i Mario Conde encapçalen la llista unipersonal de morosos d'Hisenda

EFE / GUSTAVO CUEVAS

2
Es llegeix en minuts

L'expresident de Banesto Mario Conde, l'expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz i el conegut advocat José Emilio Rodríguez Menéndez es mantenen en la llista de morosos publicada aquest divendres per Hisenda per tenir, el 31 de desembre del 2016, deutes amb l'Administració Tributària superiors en cada cas a un milió d'euros. L'empresari Agapito García Sánchez és la persona física que més deu a Hisenda (17,3 milions d'euros). Desapareixen de la llista de deutors el pilot de Moto GP Dani Pedrosa i l'exjugador del Barça Dani Alves, i alhora hi entra el col·laborador de televisió Juan Francisco Matamoros, conegut com a Kiko Matamoros, amb un deute d'1,9 milions d'euros.

També entra a la llista Francisco José Ortiz von Bismarck (fill de Luis Ortiz i Gunilla von Bismarck), amb un deute d'1,25 milions d'euros. Així mateix, l'exjugador del Barça i del Saragossa Gabriel Milito segueix devent a Hisenda 1,8 milions d'euros, mentre que l'escriptor César Vidal Manzanares deu 2,31 milions d'euros, el periodista Antonio Navalón hi entra novament amb un deute de 2,08 milions d'euros, enfront dels 2,49 milions de l'anterior llista, i l'empresari i expresident del club de futbol del València Vicente Soriano Sierra segueix devent a Hisenda 1,1 milions d'euros.

Kulteperalia, societat de l'empresari de l'espectacle José Luis Moreno, segueix apareixent entre les empreses deutores amb Hisenda, amb 1,91 milions, lleugerament superior als 1,89 milions anteriors, si bé ja no figura en la llista una altra de les seves societats, Alba Adriática, que l'any passat era a la llista amb 1,55 milions d'euros de deute.

La tercera llista de morosos amb l'Agència Tributària (AEAT) inclou deutes per un import total de 15.400 milions, el 2% menys que en la llista anterior, mentre que el total de deutors ha baixat el 4,6%, fins a 4.549 persones físiques i jurídiques. Aquesta tercera llista recull els deutes amb Hisenda superiors a un milió d'euros que estaven pendents de pagament el 31 de desembre de 2016, mentre que la segona va ser publicada el juny del 2016 amb dades del desembre del 2015 i la primera es va difondre el desembre del 2015 amb dades del juliol d'aquell mateix any. Reyal Urbis, Oceanus Maritime Limited i Nozar són les tres societats amb més deutes amb el fisc el 31 de desembre del 2016.

Notícies relacionades

En concret, l'expresident de Banesto Mario Conde té un deute de 9,9 milions d'euros amb Hisenda, el mateix que en l'anterior llistat de morosos, mentre que l'expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz manté el deute d'1,36 milions d'euros i l'advocat Rodríguez Menéndez deu 3,6 milions d'euros a la Hisenda Pública. En els dos casos, el deute es manté respecte a l'anterior llistat.

L'empresari Agapito García Sánchez torna a aparèixer com la persona física que acumula un deute més gran amb Hisenda, amb un total de 17,03 milions d'euros, inferior al deute de 19,06 milions de la llista anterior. El ciutadà més endeutat d'Espanya amb el fisc ha retallat el deute amb Hisenda els últims anys, ja que el 2014 devia 26 milions. Ha ostentat càrrecs en mig centenar d'empreses de diversos sectors i la seva ruïna deriva principalment de la seva activitat en el sector de la construcció (origen de la fortuna) i del sector financer (en el malaguanyat BPA).