OFENSIVA SINDICAL

CCOO i la UGT es planten davant Foment per exigir pujades salarials del 3%

Empleats de sectors i empreses amb convenis bloquejats es concentren davant la patronal

zentauroepp38254806 barcelona 01 05 2017 manifestaci n del primero de mayo d a d170612143157 / FERRAN NADEU

zentauroepp38254806 barcelona 01 05 2017 manifestaci n del primero de mayo d a d170612143157
zentauroepp38884896 barcelona  barcelon s  14 06 2017 econom a  concentraci n de170614165404

/

1
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +

La seu de Foment del Treball a Barcelona estava ahir custodiada per un escut de Mossos d’Esquadra. Un cordó d’agents de policia i unes tanques metàl·liques protegien l’accés a la patronal catalana durant la concentració convocada per CCOO i la UGT de treballadors de sectors i empreses víctimes del bloqueig de la negociació col·lectiva que demana pujades salarials del 3%.

«No ens prendran el pèl», va proclamar una manifestant que parlava en nom de les cambreres de pis d’hotels, convertides els últims anys en un dels símbols de la precarietat laboral. El conveni d’hostaleria de Catalunya és un de les desenes de pactes col·lectius que es troben bloquejats.

Els últims anys, els treballadors d’hostaleria de Catalunya han vist com els seus sous pujaven entre el 0,5% i el 0,9%, mentre que en cada exercici es batien rècords d’arribada de turistes i de pernoctacions en hotels. Després de cinc mesos de negociacions infructuoses amb la patronal sectorial, que forma part de Foment «ja és hora que la millora en les empreses, en un sector que ha patit poc la crisi, la notin també els treballadors», va destacar un dirigent sindical.

TRIBUNA

Notícies relacionades

A més de les cambreres de pis van passar per la tribuna de la precarietat improvisada davant de Foment empleats i delegats sindicals de la neteja, el transport de mercaderies per carretera, Correus, les empreses de serveis de les centrals nuclears, les càrnies, la funció pública i perfumeria, entre altres sectors, per explicar com pateixen el bloqueig dels seus convenis col·lectius. 

Mentre els manifestants desgranaven el que consideren com a ofenses de la patronal, Foment explicava a l’interior de l’edifici la situació de bonança de l’economia amb bones perspectives per a l’estiu. Segons l’últim informe de conjuntura de l’organització, la recuperació econòmica «ha vingut per quedar-se» amb un «robust» creixement que es mantindrà durant «una llarga temporada»