La venda del Popular per un euro portarà cua als jutjats

Accionistes minoritaris del Popular qualifiquen d'"expropiació" la compra i estudien demandar el consell

L'OCU reconeix preocupació pel tracte que rebran els accionistes minoritaris

GRA126. MADRID, 03/02/2017.- El presidente del Banco Popular, Ángel Ron, durante la presentación de los resultados de 2016, un ejercicio que cerrará con pérdidas previsiblemente superiores a los 2.500 millones de euros debido a la obligación de devolver a sus clientes lo cobrado de más por las cláusulas suelo. Ángel Ron, ha dicho hoy en la que previsiblemente ha sido su última comparecencia antes de ser sustituido por Emilio Saracho, que deja la entidad financiera con la tranquilidad del deber cumplido. EFE/Emilio Naranjo

GRA126. MADRID, 03/02/2017.- El presidente del Banco Popular, Ángel Ron, durante la presentación de los resultados de 2016, un ejercicio que cerrará con pérdidas previsiblemente superiores a los 2.500 millones de euros debido a la obligación de devolver a sus clientes lo cobrado de más por las cláusulas suelo. Ángel Ron, ha dicho hoy en la que previsiblemente ha sido su última comparecencia antes de ser sustituido por Emilio Saracho, que deja la entidad financiera con la tranquilidad del deber cumplido. EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La venda del Popular per un euro portarà cua als jutjatsAccionistes minoritaris del Popular, agrupats a través de l'Associació Espanyola d'Accionistes Minoritaris d'Empreses Cotitzades (Aemec), han qualificat d'"expropiació" la compra del Popular per part del Santander, i estudien demandar l'actual consell d'administració, presidit per Emilio Saracho, a través d'una acció de responsabilitat social.

"Estem davant un buidatge complet del valor de l'acció, que queda reduït a zero i davant una expropiació que és la primera vegada en la història que fa la Unió Europea", ha afirmat en declaracions a Europa Press el secretari general d'Aemec, Javier Cremades, que ha incidit que el Banc Central Europeu (BCE) ha expropiat una entitat "sense procediment, sense informació prèvia i sense preu just".

Entre les línies d'acció que estudien els més de 200 accionistes del Popular que representa Aemec destaca, a més, recórrer aquesta "expropiació" davant el BCE i analitzar "qui ha manipulat l'acció durant aquests mesos jugant a curt d'una manera indeguda". Segons Cremades, "crida molt l'atenció" que aquesta operació s'hagi produït sense informació al mercat. "Són moltes les incògnites que es plantegen en aquest moment", ha afirmat l'advocat, que ha apuntat en aquest sentit que no es coneixen les possibles alternatives que s'haguessin pogut fer per trobar solucions "menys lesives" per als accionistes.

DEMANDA DE L'OCU

Notícies relacionades

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) i diversos despatxos d'advocats com Navas i Cusí estan estudiant accions judicials en defensa dels petits accionistes del Popular, al mateix temps que traslladen un missatge de tranquil·litat als dipositants de l'entitat. En una nota de premsa, l'OCU recorda que, si una entitat acaba finalment en mans d'un altre banc, com ha sigut el cas del Popular i la seva compra pel Santander, aquest haurà de respectar al peu de la lletra i fins al venciment els contractes ja firmats, amb totes les condicions que s'hagin firmat tant de terminis com de rendiments.

En tot cas, l'OCU està "especialment preocupada pels accionistes minoritaris que són tractats en aquest procés de resolució bancària, realitzada la nit del 6 al 7 de juny previ a aquesta venda, de la mateixa manera que els institucionals, de manera que han perdut tots els seus diners".