Guindos assegura que és una "bona sortida" per al Popular sense utilitzar fons públics

La compra per part del Santander permet evitar "un eventual contagi entre risc sobirà i bancari", afirma el ministre

 

  / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'EconomiaLuis de Guindos, ha afirmat que la compra del 100 % del Banco Popular per un euro per part del Santander és una "bona sortida per a l'entitat" i que es porta a terme "sense la utilització de recursos públics". "És una bona sortida per a l'entitat, tenint en compte la situació a què havia arribat en les últimes setmanes, ja que implica la màxima protecció als dipositants i la continuïtat de l'activitat", assenyala De Guindos en unes declaracions remeses als mitjans.

L'operació, afegeix, es porta a terme sense la utilització de recursos públics i sense que es produeixi "un eventual contagi entre risc sobirà i bancari, com va succeir en èpoques passades". "La situació actual és molt diferent de la de l'any 2012, donada la bona salut del conjunt del sector financer i de l'economia espanyola en general", conclou.

De Guindos també assenyala que la decisió s'ha adoptat en el nou marc sobre resolució bancària "amb total transparència i el compliment estricte de la normativa comunitària". Així mateix, el ministre subratlla que, en l'actual context econòmic, es donen les millors circumstàncies "per aportar les solucions més adequades i eficaces" sota l'autoritat europea per "preservar l'estabilitat del sistema financer".

CONSTATACIÓ DE LA INVIABILITAT

Notícies relacionades

L'operació ha arribat després que el Banc Central Europeu (BCE) constatés la inviabilitat de l'entitat de manera independent i "per garantir la seguretat dels dipositants del Popular". El Santander té previst realitzar una ampliació de capital d'uns 7.000 milions d'euros "que cobrirà el capital i les provisions requerides per reforçar el balanç de Banco Popular".

El Popular, amb uns balanços molt perjudicats pels actius immobiliaris, ha perdut en borsa més del 50% del seu valor en els últims dies i ha patit "un deteriorament significatiu en la seva posició de liquiditat", segons explica el BCE.