JOVES DAVANT EL MERCAT LABORAL

Maria Roig: "Sempre es parla dels ni-nis, però jo soc una sí-sí lluitadora"

getthumbsbyfilename1

getthumbsbyfilename1

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Maria Roig té 21 anys, viu a Barcelona i es considera "una lluitadora". Cursa Estudis Literaris a la UB i interpretació a l'escola teatral Laura Jou.

"Per qüestions familiars treballo des dels 14 anys. Vaig començar fent classes particulars, de cangur, animacions d'aniversari... Fins que amb 17 anys vaig entrar en una empresa de comercial. Allà hi vaig estar un any, i després vaig treballar com a recepcionista durant dos anys en una altra companyia", explica. L'estiu passat, va decidir anar-se'n a Noruega per "treballar i cobrar en dos mesos el que en sis a Espanya". Amb aquests diners s'ha pogut pagar la matrícula de la carrera que volia estudiar (1.600 euros) i el curs d'art dramàtic, perquè el seu somni és "ser actriu". Mentre estudiatreballa els caps de setmana en fires i esdeveniments.

Notícies relacionades

"La universitat és per a rics", denuncia. No li han concedit beca perquè la seva mare no treballa i no va fer la declaració. "Tot són despeses. No es té en compte com n'és de difícil per a estudiants que volem estudiar com jo, però que no podem comprar llibres de 50 euros o dossiers de 12 euros, perquè el que guanyo es gasta a casa", reclama.

"Sempre es parla dels ni-nis. Però jo soc una sí-sí lluitadora. I som molts", defensa. No pot estalviar ni emancipar-se, però és optimista: "Fa tants anys que lluito que estic segura que faré realitat els meus somnis".