JOVES DAVANT EL MERCAT LABORAL

Irene Roque: "Hi ha firmes que s'aprofiten dels joves amb ofertes trampa"

getthumbsbyfilename2

getthumbsbyfilename2

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Irene Roque té 25 anys. Va estudiar un grau superior de Turisme i un màster, i actualment treballa com a coordinadora d’esdeveniments en un hotel de Barcelona. Tot i això, mentre estudiava va fer altres feines i va haver d’enfrontar-se en algunes ocasions al que qualifica d’«estafa»: les empreses que publiciten un anunci de treball atractiu però que, en realitat, no té res a veure amb l’oferta real.

Notícies relacionades

«S’aprofiten dels joves, de la il·lusió, de la necessitat», clama. Mentre completava la seva formació, buscava feines de pocs dies com a hostessa, en esdeveniments. Molts cops va tenir sort, però de vegades no va ser així. «Buscava treballs temporals, i vaig veure una oferta d’una empresa que requerien assistents i promotors. Hi vaig anar, i en l’entrevista vaig veure clarament que ens estaven enganyant. Van començar a vendre’m ells el treball, quan hauria de ser el candidat el que es ven. A mitja entrevista es va destapar: volien comercials a porta freda. Jo ja hi havia treballat, i això no són assistents. Adeu a les condicions de l’anunci, fins i tot el salari –només comissió–, tot era diferent. Els vaig preguntar i no hi va haver resposta. Me’n vaig anar desil·lusionada», diu.

«Hi ha empreses que s’aprofiten dels joves amb ofertes ganxo que són directament una estafa. Vaig començar a investigar-ho i és una pràctica habitual. Juguen amb la nostra il·lusió», conclou.