Aposta inversora

Una empresa de Hong Kong crearà a Catalunya un centre de R+D del cotxe elèctric

La inversió inicial és de 80 milions i crearà 200 llocs de treball

La firma estudia una segona fase amb la construcció d'una planta amb 1.000 treballadors

coche

coche

1
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / BARCELONA

El desenvolupament del cotxe elèctric a Catalunya rebrà un impuls amb l'obertura d'un centre d'investigació de l'empresa Thunder Power, que té el seu quarter general a Hong Kong. La companyia ha anunciat una inversió inicial de 80 milions d'euros en el nou centre, on treballaran 200 empleats.

El centre de R+D estarà operatiu el 2018 i se centrarà en el desenvolupament dels nous models i en millores per a la marca amb seu a la ciutat xinesa. L'anunci de la inversió s'ha fet durant una visita a Hong Kong del conseller d'Empresa, Jordi Baiget.

En una segona fase, Thunder Power es planteja construir a Catalunya una fàbrica de cotxes amb una inversió de 200 milions i una plantilla de 1.000 treballadors. Baiget ha indicat que aquests projectes situen Catalunya "com un país capdavanter de la indústria, no solament de l'automoció sinó de la indústria 4.0 i del cotxe autònom i elèctric". 

Thunder Power contempla la implantació a Catalunya d'una planta de producció per fabricar el seu vehicle elèctric a Europa, per a la qual preveu una inversió inicial de 200 milions d'euros i la creació de 1.000 llocs de treball.

D'aquesta forma, les instal·lacions de Thunder Power a Catalunya complementarien la planta de producció ubicada a la Xina, on es començarà a fabricar el vehicle a finals del 2018; les oficines centrals de Hong Kong, i un centre de disseny a Itàlia.

COTXE ELÈCTRIC

Notícies relacionades

El cotxe elèctric presentat per Thunder Power a Hong Kong és un vehicle d'alta gamma dissenyat a Itàlia amb tecnologia i enginyeria europees, desenvolupat en col·laboració amb empreses com Dallara i CSI.

La bateria compta amb capacitat de fins a 125 kWh i una autonomia de 650 quilòmetres, i la versió de 320 kWh pot arribar a una velocitat màxima de 240 quilòmetres per hora.