TROBADA TECNOLÒGICA

El Mobile World Congress fixa el futur de la tecnologia en els joves i les dones

El conseller delegat de Netflix i el creador de Pokémon Go seran els ponents estrella de la fira

El congrés suposarà un impacte econòmic de 465 milions d'euros a Catalunya

jgblanco37128793 preseintacon mobile congress foto monica tudela170201115235

jgblanco37128793 preseintacon mobile congress foto monica tudela170201115235

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà a Barcelona del 27 de febrer al 2 de març del 2017, espera superar aquest any la xifra de 101.000 registrats amb què va tancar l'any passat. Per a això, ha ampliat el congrés amb noves propostes paral·leles com un festival tecnològic per als nens i un altre de dedicat específicament a la importància de la dona en el món tecnològic.

Així ho ha assegurat el conseller delegat de la GSMA (organitzadora d'aquesta fira), John Hoffman. El congrés, que va deixar gairebé 500 milions d'euros a Catalunya l'any passat, preveu la presència de 2.200 expositors, 160 delegacions oficials de països i més de 3.900 mitjans de comunicació. Els visitants procediran de més de 200 països.

El “creixement” que s'espera per a l'MWC també suposarà un impacte econòmic més gran. Segons Hoffman, les previsions per al 2017 són d'uns 465 milions d'euros d'impacte econòmic per a la societat, amb la creació de 13.200 llocs de treball temporals durant al voltant de dues setmanes (l'MWC són quatre dies, però hi ha esdeveniments anteriors i posteriors, a més de muntatge i desmuntatge).

Més enllà de les cites habituals (zona d'exhibició de Fira Gran Via plena completament -100.000 metres quadrats-, més els 18.000 metres que ocupa el 4YFN a Fira Montjuïc, dos programes paral·lels debutaran a l'MWC. Per un costat, Women 4Tech, un esdeveniment on es ressaltarà el paper de la dona en el món de la tecnologia, amb ponents de les principals companyies del sector. Per l'altre, el Youth Mobile Festival, una nova cita per a nens d'entre 10 i 16 anys que se celebrarà a Montjuïc i que consistirà en una gran trobada tecnològica per a més de 16.000 nens registrats de tot Espanya.

Un dels punts de visita obligada de l'MWC serà la Ciutat Connectada, un espai on s'exposen els últims avenços tecnològics. Aquest any s'hi podrà veure des de drons fins a realitat virtual, passant pel 5G, un 'rickshaw' connectat i un projecte de ‘foques connectades’ (seguiment d'animals a distància).

A més, aquest any el cotxe connectat tindrà molta importància, amb la presència a la fira de Ford, Seat o Mercedes, entre altres.

PONENTS

Notícies relacionades

Pel que fa als ponents, l'MWC tornarà a reunir un complet programa de màxims representants de tota la indústria. Hi haurà els principals líders de les operadores (Telefónica, Orange, AT&T, Softbank) i de firmes d'infraestructures (Huawei, Nec, Nokia). Però aquest any també seran protagonistes els continguts, amb la presència de Reed Hastings (fundador i conseller delegat de Netflix) i John Hanke (creador de Pokémon Go –la GSMA ha anunciat que hi haurà pokémons especials durant els dies de congrés-) com a grans estrelles de la fira.

No obstant, també hi haurà absències. Aquest any el panell de ponents no comptarà amb Mark Zuckerberg, convidat en les últimes tres edicions de l'MWC. Tampoc amb l'anunci del telèfon estrella de Samsung, que ja ha anunciat que no el presentarà a l'MWC pels problemes amb les bateries del Note 7.