Hisenda subhasta el centre Mundiauto a un preu de sortida de 22 milions

La societat propietària del centre ubicat al costat de l'autovia de Castelldefels consta a la llista de morosos del fisc amb un deute de més d'1,2 milions

dcaminal36895880 economia   fachada de mundiauto170116121136

dcaminal36895880 economia fachada de mundiauto170116121136

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hisenda subhastarà demà el centre comercial automobilístic Mundiauto, ubicat al Prat de Llobregat (Baix Llobregat), amb un preu de sortida de 22 milions d’euros (en concret, 22.453.324,57 euros). El centre carrega a més amb una hipoteca del Banco Santander de 9,86 milions d’euros, de la qual s’haurà de fer càrrec el comprador, per la qual cosa el cost mínim total és d’uns 32 milions d’euros. Aquest establiment es publicita com el centre comercial de l’automòbil de segona mà i ocasió més gran d’Europa.

La societat que explota l’establiment, Mundiauto 2000 SL, consta a la llista de morosos amb la Hisenda Pública amb un deute superior als 1,2 milions d’euros. El centre comercial està situat al costat de l’autovia de Castelldefels.

Roque Navarro, l’administrador i propietari, va afirmar a aquest diari que havia ofert al fisc una masia al Prat o un immoble a Múrcia per cobrir el deute tributari per un plet que manté amb Hisenda «des de fa 18 anys», però aquestes opcions «van ser rebutjades» per l’Agència Tributària. Tampoc el banc, afirma, va accedir a ampliar la hipoteca per saldar el deute tributari.

L’edifici en licitació va ser construït el 1999 i ocupa una superfície de 44.000 metres quadrats que, segons l’Agència Tributària, «es troben en ús i en perfecte estat de conservació», segons la comunicació de l’Agència Tributària. A més dels més de 30 treballadors de la mateixa Mundiauto, hi ha 220 treballadors més en expositors de marques que pertanyen a altres empreses i en altres negocis que hi ha al centre, assegura Navarro.

OFICINES, HOSTALERIA, GIMNÀS

A més del negoci d’exposició i venda d’automòbils, aquest establiment compta amb altres serveis com ara un súper, un gimnàsoficinestallers hostaleria, com per exemple un restaurant. Aquest centre comercial està tot just a 5,6 quilòmetres de l’aeroport de Barcelona-el Prat, en una situació bastant estratègica dins de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La subhasta se celebrarà demà a la seu de la delegació especial de l’Agència Tributària a Catalunya, a la plaça del Doctor Letamendi de Barcelona. A la subhasta s’hi pot concórrer en persona o a través d’internet. En tot cas s’ha d’aportar un dipòsit del 20% del preu de sortida (4,4 milions). En una segona ronda, en cas de quedar deserta la primera, el preu de sortida serà de 16.839.993,43 euros, a la qual s’ha de sumar la hipoteca.

Notícies relacionades

El més curiós de la història d’aquesta empresa és que Navarro explica que va aconseguir l’establiment, que estava en mans del Banc Sabadell, a través d’una subhasta l’any 1998. «Vaig invertir uns 1.500 milions de pessetes (uns 9 milions d’euros actuals) en un immoble que estava gairebé en ruïnes», explica.

L’actual propietari, de 70 anys d’edat, assegura que espera que algú adquireixi finalment l’establiment, encara que té alguns «dubtes» que s’arribi a pagar el preu que se n’exigeix.