SECTOR FINANCER

Saracho substituirà Ron com a president del Popular al febrer

El consell afirma haver ratificat el nomenament en un "clima d'entesa total"

abertran36476710 emilio saracho  who will be appointed new chairman of spain 161201120705

abertran36476710 emilio saracho who will be appointed new chairman of spain 161201120705 / DENIS BALIBOUSE

1
Es llegeix en minuts
P. A. / MADRID

El consell d’administració del Popular va posar data ahir a la substitució d’Ángel Ron per Emilio Sara- cho en la presidència de l’entitat. El màxim òrgan de govern del banc proposarà el nomenament a una junta general extraordinària d’accionistes que tindrà lloc el pròxim mes de febrer, segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). 

En una nota als mitjans de comunicació, el banc ha volgut destacar que la proposta ha sigut aprovada per «unanimitat», per un «consens absolut» i en un «clima d’entesa total», i que el consell ha mostrat el seu «ferm convenciment» que el procés de transició referma l’«estabilitat del banc». Amb aquest missatge, l’entitat ha volgut mostrar una imatge d’unitat, després que el bàndol crític forcés fa uns dies el cessament de Ron, encapçalat per l’inversor mexicà Antonio del Valle (4,25% del capital) amb el suport de la coordinadora dels consellers independents, Reyes Calderón, que va aconseguir convèncer Crédit Mutuel (3,95%) i Allianz (3,05%), i va plantejar la substitució al Banc d’Espanya. 

Des d’aleshores, segons fonts financeres, els crítics han estat tancant la negociació amb Saracho, que finalment ha acceptat el nomenament. Ron sempre ha rebutjat que el Popular participi en una operació corporativa que no dirigeixi. Els rumors de fusió amb el Sabadell i amb CaixaBank, i en ocasions amb el BBVA i el Santander, han sigut constants. Aquest va ser un punt de desacord amb els inversors mexicans. 

PLA DE REESTRUCTURACIÓ

Notícies relacionades

El perfil de Saracho, segons interpreta el mercat, aplanarà el camí. Exdirectiu del Banco Santander i Goldman Sachs, és actualment un dels tres vicepresidents mundials del banc d’inversió JP Morgan. 

No obstant, el conseller delegat, Pedro Larena, ha negat que tingui el mandat de vendre l’entitat i ha assegurat que es manté el pla de reestructuració de Ron.