PREMIS FINANCERS

Caixabank, elegit millor banc de l'any a Espanya

La revista britànica 'The Banker' destaca la seva solvència i lideratge en el mercat

2
Es llegeix en minuts

CaixaBank ha sigut premiat com a millor banc Espanya del 2016 per la revista britànica 'The Banker', del grup 'Financial Times'. L'entitat, presidida per Jordi Gual i amb Gonzalo Gortázar com a conseller delegat, ha sigut distingida per la solidesa de la seva activitat bancària i la seva solvència, així com pel seu lideratge en el mercat financer espanyol. L'entitat té una quota de penetració del 25,7% en clients particulars, i per tant és el banc principal per a un de cada quatre espanyols.

Gual ha destacat que el guardó "premia l'estratègia de CaixaBank per posicionar-se com a líder en el mercat espanyol posant el focus en la qualitat del servei i la digitalització i mantenint uns alts nivells de solvència, amb un CET1 regulatori del 13,4% el setembre d'aquest any, molt per sobre del 7,375% exigit pel BCE el 2017". Gortázar, per la seva part, ha subratllat que "l'entitat continua guanyant quota de mercat de manera sostinguda, gràcies a una oferta diferencial de productes i serveis, realitzada per un equip humà fortament compromès i totalment enfocat en els nostres clients".

En una nota, el banc ha ressaltat que ha aconseguit millorar els seus ingressos gràcies a una "intensa" activitat comercial i a la contribució dels negocis financers no bancaris. En assegurances, així, és líder del mercat, amb un 23,9% de quota en estalvi, un 18,4% en vida risc i un 27,6% en salut. També és líder en fons d'inversió amb un 18,1% de quota de mercat.

La publicació britànica ha destacat, així mateix, el llançament d'imaginBank el gener del 2016 com una de les fites que han reforçat el lideratge de l'entitat en banca mòbil. CaixaBank ha explicat que és líder tant en banca mòbil, amb 3,1 milions de clients actius, com en banca 'on line', en què compta amb més de 5,1 milions de clients. Mantenir aquest lideratge és un dels objectius del seu pla estratègic 2015-2018. També ha sigut reconegut el seu vessant social. A través de Microbank, l'únic banc a Espanya dedicat exclusivament als microcrèdits, ha contribuït a crear 21.321 llocs de treball, segons un informe d'Esade. 

MÉS DE 150 PAÏSOS

Els premis de 'The Banker', que es van entregar aquest dimecres a Londres, reconeixen els bancs de més de 150 països que superen “de manera rellevant” els reptes a què s'enfronta el sector, com la regulació, la crisi econòmica, l'augment de la competència i els problemes derivats d'un entorn de tipus baixos. CaixaBank també ha sigut reconegut aquest any com a millor banc a Espanya per 'Global Finance', així com a millor banca responsable a Europa i millor banca privada a Espanya  per 'Euromoney'.

Notícies relacionades

Recentment, l'entitat també ha rebut premis per la seva innovació, com el premi d'EFMA i Accenture al banc més innovador del món, o els premis BAI a la millor innovació en serveis de pagaments i la millor innovació disruptiva en banca. Global Finance també ha premiat l'estratègia d'innovació de l'entitat amb el premi de 'Global Finance' al millor banc 'retail' digital a Europa occidental.

El banc, així mateix, ha rebut el premi Retail Banker of the Year com a reconeixement a l'entitat financera amb millor estratègia d'innovació del món d'aquest any i ha obtingut la puntuació més alta en l'informe realitzat per Forrester Research 2016 European Mobile Banking Funcionality Benchmark, que examina les aplicacions de banca mòbil d'11 grans entitats financeres 'retail' d'Europa.