EVOLUCIÓ DELS INDICADORS

La inversió puja el 8,3% a la Xina i estén la recuperació al sector privat

Les aportacions del sector públic en actius infraestructures i actius fixos va augmentar el 20,5%

New properties are seen near a square in Zhengzhou, Henan province, China, September 23, 2016. Picture taken September 23, 2016. REUTERS/Yawen Chen/File Photo        GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD - SEARCH GLOBAL BUSINESS 14 NOV FOR ALL IMAGES?

New properties are seen near a square in Zhengzhou, Henan province, China, September 23, 2016. Picture taken September 23, 2016. REUTERS/Yawen Chen/File Photo GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD - SEARCH GLOBAL BUSINESS 14 NOV FOR ALL IMAGES? / © Reuters Staff / Reuters (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La Xina manté el seu propi ritme econòmic, en contrast amb les incerteses que envolten les economies occidentals. La inversió en actius fixos de la Xina va pujar el 8,3% entre gener i octubre, comparada amb el mateix període del 2015, i amb una creixent aportació del sector privat, que es continua recuperant, segons dades oficials publicades aquest dilluns.

A l'octubre, a més, va pujar el 6% interanual la producció industrial del país -sense canvis respecte al setembre- i les vendes del comerç minorista van reduir el seu ritme de creixement fins al 10%, va informar l'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina.

La inversió en actius fixos va continuar recuperant-se a l'octubre, després de caure en diversos mesos d'aquest any als seus mínims des de començament de segle, i va totalitzar 48,44 bilions de iuans (7,1 bilions de dòlars, 6,56 bilions d'euros) en els deu primers mesos del 2016.

Encara que el seu augment es deu sobretot a l'empenta del sector públic, el privat va reforçar la seva participació en aquest repunt, amb un increment agregat del 2,9% fins a l'octubre, quatre dècimes més que en el lapse gener-setembre.

Notícies relacionades

La inversió pública en actius fixos -una categoria que inclou la despesa en infraestructures, immobles, maquinària i altres actius físics- va pujar el 20,5% interanual entre gener i octubre respecte al mateix període de l'any passat, sis dècimes menys que en l'agregat fins al setembre.

La inversió en el sector immobiliari xinès es va accelerar amb una alça del 6,6% interanual entre gener i octubre, vuit dècimes més que en els nou primers mesos de l'any, i va pujar a 5,6 bilions de iuans (824.200 milions de dòlars, 762.800 milions d'euros).

Temes:

Xina