INFRAESTRUCTURES

El Prat, el segon aeroport de la UE que més va créixer al setembre

La terminal de Barcelona va augmentar en un 9,8% el trànsit de passatgers

Barajas es manté al darrere, amb un 6,4%

1
Es llegeix en minuts

L'aeroport de Barcelona-el Prat es va convertir en el segon aeroport a la UE que va registrar l'augment de passatgers més elevat al setembre, un 9,8% en termes interanuals, només al darrere del de Dublín (10,8%), segons les dades publicades avui per ACI Europe. El Prat va registrar al setembre xifres rècord gràcies a la campanya turística i a l'expansió de vols intercontinentals cap a Llatinoamèrica, entre altres destins.

Per la seva banda, l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas va registrar un augment del 6,4% de passatgers i es consolida com la sisena terminal de la UE que més va créixer al setembre. Dins del grup d'aeroports europeus amb més de 25 milions de passatgers a l'any, als quals els correspon un creixement mitjà de l'1,4%, Copenhaguen (7,7%), Amsterdam (7,4%) i Londres Gatwick (6,9%) van superar la capital espanyola.

En el segon grup d'aeroports, amb entre 10 i 25 milions de passatgers, el d'Alacant va ser el que va créixer més de tots, un 18,2%, seguit de la terminal de Gran Canària (16,4%) i Màlaga, que va créixer un 15,9%, igual que el britànic de Birmingham. L'aeroport de Palma de Mallorca va créixer un 9,5%, encara superior a l'increment mitjà del 7,1% d'aquesta categoria d'aeroports.

Espanya, a l'alça

Pel que fa al balanç del tercer trimestre de l'any, és a dir, els mesos del període de vacances d'estiu, en comparació amb el mateix període de l'any anterior, Espanya se situa com el tercer país de la UE on més va créixer el trànsit de passatgers, un 9,8%, només darrere de Croàcia (14,5%) i Portugal (13,2%) i molt al davant d'altres dels principals països de turisme com Grècia (8,7%).

Notícies relacionades

Espanya és un dels països que més s'ha beneficiat de la inseguretat d'altres destins a causa de l'amenaça gihadista. Concretament, va rebre 60,3 milions de turistes estrangers en els primers nou mesos de l'any, que suposen un augment del 10,1% respecte al mateix període de l'any 2015.

L'aeroport de Barcelona-el Prat va registrar el segon augment del trànsit més elevat, del 8,7%, de les grans terminals en el tercer trimestre. Al setembre, la terminal va rebre un total de 4.359.952 passatgers, que suposen un increment del 9,7% respecte al mateix mes de l'any passat.