NOU FILÓ LABORAL

Els llocs de treball d'Amazon desborden el Prat

L'ajuntament rep més de 2.000 currículums mesos abans que comenci la selecció de 1.500 treballadors

El servei d'orientació a aturats demanarà més recursos a Treball per doblar la plantilla

tfuentes36072162 el prat de llobregat    baix llobregat      28 10 2016    ec161028203306

tfuentes36072162 el prat de llobregat baix llobregat 28 10 2016 ec161028203306 / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +

L'estructura del futur centre logístic d'Amazon al Prat de Llobregatcentre logístic d'AmazonPrat de Llobregat ja s'aixeca sobre el solar pròxim a l'aeroport de Barcelona on es construeix la nova plataforma del gegant nord-americà del comerç electrònic. Quan encara falta gairebé un any perquè el nou centre estigui operatiu, els 1.500 llocs de treball que generarà s'han convertit en un poderós efecte crida que ja ha atret més de 2.000 candidats que han entregat el seu currículum al servei d'orientació laboral de l'Ajuntament del PratAjuntament del Prat

"Des que es va anunciar la inversió, més de 2.000 persones s'han interessat per unes ofertes de treball que encara no tenim perquè trigaran uns mesos a començar a arribar-nos", assegura Marta Mayordomo, regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació. D'aquestes més de 2.000 peticions rebudes per treballar a Amazon, unes 1.000 són de persones que no estaven inscrites a la borsa local d'ocupació i unes 200 són d'aturats de municipis veïns. 

FÒRUM D'OCUPACIÓ A AMAZON

L'allau de candidats atrets per les noves feines d'Amazon tot just ha començat, segons les previsions de l'ajuntament. De fet, la web d'ocupació d'Amazon també rep desenes de missatges de candidats que demanen informació sobre els llocs de treball del Prat. Per això, i per garantir una atenció personalitzada adequada a cadascun d'ells, el servei local d'ocupació ha demanat més fons de polítiques actives al departament de Treball per augmentar la xifra d'orientadors laborals dels quatre actuals a nou i disposar fins i tot de més reforços en altres tasques relacionades amb el procés.

Notícies relacionades

"El nostre interès és que el màxim nombre possible d'aturats del Prat trobin feina a Amazon. L'empresa ja ha mostrat la seva disposició a contractar veïns del Prat", ha indicat Mayordomo. El municipi compta amb uns 4.200 desocupats registrats i una taxa d'atur del 13,7%, de manera que és probable que l'ona expansiva dels 1.500 llocs de treball d'Amazon s'estengui també als municipis pròxims. 

En la fase inicial de la posada en marxa del centre, la companyia necessitarà entre 500 i 700 empleats, que s'aniran augmentant posteriorment. Els primers llocs que cobrirà la companyia seran els de qualificació més alta, com responsables d'operacions, enginyers, de recursos humans i informàtics, i a mesura que s'acosti la data d'inauguració, prevista per a la tardor del 2017, s'aniran contractant els perfils més bàsics. La firma acaba de posar en marxa un altre centre a Castellbisbal especialitzat en productes per a la llar Castellbisbal  que té una plantilla de 50 empleats que s'ampliarà a 200 en tres anys.