automòbil

Demanda contra Tesla per l'accident mortal d'un cotxe amb pilot automàtic

La família de la víctima culpa la marca d'exagerar les capacitats de les ajudes a la conducció

Demanda contra Tesla per l'accident mortal d'un cotxe amb pilot automàtic

BECK DIEFENBACH (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Tesla està immersa en un judici a la Xina per la mort en accident d'un conductor d'un Tesla S quan circulava amb el pilot automàtic. La família de la víctima, un noi de 23 anys, ha interposat una demanda contra el fabricant nord-americà ja que atribueix l'accident al mal funcionament del sistema de conducció automàtic. 

Gao Yaning va morir després de xocar amb un camió en una carretera de la província de Hebei (nord de la Xina). El seu pare, Gao Jubin, va presentar la demanda al juny segons el seu advocat, Cui Qiuna. La família va dir que estava segura que el noi havia activat el pilot automàtic, i acusa Tesla d'haver exagerat les capacitats del sistema de conducció autònom.

En el judici davant un tribunal de Beijing, Gao Jubin va demanar una investigació per veure si el sistema de pilot automàtic estava en marxa en el moment de l'accident i insta la multinacional que abandoni la denominació "conducció automàtica", ja que segons la seva opinió és en realitat una publicitat enganyosa.

Notícies relacionades

El vehicle de Tesla, com els d'altres fabricants, està equipat amb funcions de prevenció de canvi de carril, adaptació de la velocitat al cotxe precedent, frenada d'emergència davant un obstacle inesperat. No obstant, la companyia reconeix que se suposa que el conductor ha de ser capaç de recuperar el control del vehicle en qualsevol moment. Les ajudes a la conducció estan lluny de la teòrica "conducció automàtica".

El grup de Califòrnia està implicat en un altre accident fatal als Estats Units. Al maig, un automobilista va morir en una autopista de Florida durant una col·lisió amb un objecte pesant que el pilot automàtic no va detectar a causa de les condicions ambientals. Tesla va decidir llavors millorar el sistema i incorporar un radar capaç de detectar obstacles a través de la pluja, la boira i la neu.