Arias Cañete alaba la tasca de Gabarró al capdavant de Gas Natural

El consell d'administració de la companyia nomenarà dimecres president Isidre Fainé

35595885 601

35595885 601 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / BARCELONA

El comissari de Política Climàtica i Energia de la Comissió Europea, Miguel Arias Cañete, ha elogiat la feina de Salvador Gabarró al capdavant de Gas Natural. Ha destacat "l'encert" amb què ha portat a terme la seva gestió durant els últims 12 anys. Al seu torn, ha agraït les explicacions i la "pedagogia" amb què li va explicar les interioritats del sector quan va deixar de ser ministre del PP per ser el responsable europeu d'energia.

I és que Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària La Caixa i de Criteria, principal accionista de Gas Natural, rellevarà GabarróIsidre FainéFundació Bancària La Caixa CriteriaGas Natural com a president en el consell d'administració extraordinari que la companyia celebrarà aquest dimecres a Barcelona. La reunió servirà per culminar l'entrada en el capital per part de Global Infrastructure Partners (GIP), amb el 20% adquirit a Criteria i Repsol (el 10% cadascun), així com per portar a terme les modificacions en l'òrgan de govern acordades amb els compradors

PRÒXIM I ACCESSIBLE 

Arias Cañete ha pronunciat les paraules d'agraïment a Gabarró durant la inauguració d'un seminari internacional de la Fundació Gas Natural Fenosa sobre emissions, eficiència energètica i gas natural al Palau de la Música de Barcelona. Segons el comissari europeu, durant aquests anys Gabarró ha sigut amb ell "pròxim, accessible, intel·ligent i didàctic" i l'ha ajudat a entendre el sector energètic.

Notícies relacionades

Gabarró, que ha obert l'esdeveniment, no ha fet referència al seu relleu en la presidència no executiva de Gas Natural Fenosa, que ocupa des del 2004.

Per una altra part, després de l'acte, Arias Cañete ha destacat la importància de tenir "un govern estable" per cometre les reformes estructurals necessàries per créixer i generar ocupació. "Sempre és important que hi hagi un Govern sòlid i estable", ha sentenciat.