alarma tecnològica

Els EUA ordenen la retirada d'un milió de Samsung Galaxy Note 7

La marca reconeix haver constatat 92 queixes d'usuaris per sobreescalfament i risc d'incendi

El regulador de seguretat del país insta a apagar qualsevol telèfon adquirit abans del 15 de setembre

1
Es llegeix en minuts

La Comissió per a la Seguretat dels Productes del Consumidor dels EUA (CPSC, per les seves sigles en anglès) ha ordenat de manera oficial la retirada del voltant d'un milió d'unitats del telèfon 'smartphoneSamsung Galaxy Note 7 pel risc que les seves bateries s'escalfin en excés i arribin a cremar.

En una nota difosa a la seva pàgina web, la CPSC es fa ressò dels incidents registrats amb aquest dispositiu i els "riscos greus d'incendi i cremada", i insta els consumidors que "deixin d'usar immediatament" i apaguin els telèfons que hagin sigut adquirits abans del 15 de setembre.

"Samsung ha rebut 92 informes de sobreescalfament de bateries als Estats Units, incloent-hi 26 informes de cremades i 55 informes de danys a la propietat, inclosos incendis en automòbils i un garatge", ha afegit l'agència federal.

La CPSC ha explicat que els clients afectats poden contactar amb l'intermediari a qui hagin comprat l'equip, sigui un proveïdor, una botiga o el portal oficial de Samsung, per "obtenir de manera gratuïta un telèfon Galaxy Note 7 amb una bateria diferent, un reemborsament o un dispositiu mòbil de reemplaçament nou".

Notícies relacionades

La setmana passada, el mateix organisme federal va emetre una advertència en què instava els ciutadans a no fer servir, no carregar i apagar el Samsung Galaxy Note 7.

Samsung Electronics va suspendre el 2 de setembre les vendes i va anunciar una revisió mundial del Galaxy Note 7, el seu nou 'phablet' d'alta gamma, per problemes amb bateries defectuoses.