Després de l'autorització de la UE

Merlín i Metrovacesa aproven la fusió que donarà lloc a la primera immobiliària espanyola

La nova empresa, que tindrà el Banco Santander com a primer accionista, veurà la llum a l'octubre

fcasals32240959 espa a merlin socimi  entrevista  gra016  madrid  151226171156

fcasals32240959 espa a merlin socimi entrevista gra016 madrid 151226171156 / ESPANA MERLIN SOCIMI ENTREVISTA

2
Es llegeix en minuts

Merlín Properties i Metrovacesa aproven formalment aquest dijous la seva fusió. Les seves respectives juntes extraordinàries d'accionistes certifiquen la constitució de la immobiliària espanyola més gran i una de les primeres d'Europa, que a més tindrà el Banco Santander com a primer accionista.

La integració, que culminarà a finals del mes d'octubre vinent, donarà lloc a una nova Merlín que gestionarà una cartera d'actius immobiliaris en renda valorada en uns 10.000 milions d'euros.

La celebració de les corresponents juntes constitueix una fita més en el procés de fusió, perquè ja compta amb el vistiplau de Competència.

En l'ordre del dia de les assemblees, a més de la ratificació de la unió, hi figurava l'aprovació del repartiment de dividends per un total de 116 milions que les dues empreses han d'abonar abans de la seva integració.

La junta de Merlín aprovarà la composició del nou consell d'administració que gestionarà la immobiliària resultant de la fusió. Merlín i Metrovacesa ja tenen la via lliure de Competència per a la seva unió, i per tant les dues empreses abordaran el canvi d'actius immobiliaris per accions pel qual materialitzaran la integració, amb l'objectiu de segellar-la a finals d'octubre.

CANVI D'EDIFICIS PER ACCIONS

En concret, Santander i la resta de bancs accionistes de Metrovacesa cediran a Merlín els edificis d'oficines i centres comercials en renda d'aquesta immobiliària, valorats en 1.672 milions d'euros. A canvi, rebran accions de la socimi procedents d'una ampliació de capital i es convertiran en socis de la nova Merlín.

El Santander serà primer accionista individual de la firma, amb una participació del 21,9%. BBVA comptarà amb un 6,4%, i Banco Popular, amb un altre 2,86%.

La nova Merlín veurà la llum amb una cartera d'edificis d'oficines, centres comercials i centres logístics en renda de més de tres milions de metres quadrats de superfície, valorada en 9.317 milions d'euros i que generarà ingressos per lloguers de 450 milions a l'any.

En aquesta cartera hi figuren alguns immobles emblemàtics, com la Torre Madrid de la capital o una de les quatre torres del Norte del passeig de la Castellana.

FILIAL LÍDER EN VIVENDES DE LLOGUER

Notícies relacionades

De la fusió també en sorgirà una segona empresa. Es tracta de Testa Residencial, una firma en què les dues companyies aportaran les seves carteres de pisos en renda.

L'empresa naixerà amb 4.700 vivendes de lloguer i controlada pel Santander, amb un 46% del seu capital, i Merlín (un 34%). Els dos socis preveuen convertir-la en somici perquè creixi i treure-la a la borsa el 2017.