AUTOMOCIÓ

Ford llançarà el seu primer cotxe autònom sense pedals ni volant el 2021

El gegant de l'automòbil anuncia que duplicarà la plantilla a Sillicon Valley per impulsar el cotxe sense conductor

coches-autonomos-ford

coches-autonomos-ford

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El gegant de l'automoció Ford aposta pel cotxe sense conductor. La firma dels Estats Units ha anunciat aquest dimecres que planeja llançar el seu primer cotxe autònom el 2021. Serà un vehicle destinat a l'ús compartit i no tindrà ni volant ni pedals.

“La pròxima dècada estarà marcada per l'automatització de l'automòbil i veurem com els vehicles autònoms tindran un impacte molt important en la nostra societat, tal com ho va fer fa més de 100 anys la fabricació en sèrie de Ford”, ha afirmat Mark Fields, president de Ford, en una nota. “Estem bolcats a posar a les carreteres un cotxe autònom que millori la seguretat i resolgui els desafiaments socials i mediambientals que afecten milions de persones, no només aquells que es poden permetre cotxe cars”.

La companyia fa 10 anys que investiga i realitza proves de conducció autònoma. Aquest any, l'empresa triplicarà la seva flota de proves de cotxes autònoms per convertir-se en "la més gran de qualsevol fabricant", elevant el nombre a uns 30 Fusion Hybrid autònoms a les carreteres de Califòrnia, Arizona i Michigan, amb la intenció de tornar a triplicar-ne el nombre l'any que ve.

Notícies relacionades

A més, la firma ha anunciat la seva expansió a Silicon Valley, amb la creació d'un campus Ford a Palo Alto. La firma, que ja compta a la zona amb un laboratori d'investigació avançada, afegirà dos nous edificis i 14.000 metres quadrats d'espai per a laboratoris, amb la previsió de doblar la dimensió de l'equip de Palo Alto per a finals del 2017. 

Per últim, l'empresa ha anunciat quatre "inversions col·laboracions" per ampliar la innovació en "algoritmes, mapes 3D, LIDAR (detecció a través de làser) i sensors de càmera i radar. Es tracta d'inversions en 'start-ups' com Velodyne, SAIPS, Nirenberg Neuroscience LLC i Civil Maps.