TELECOMUNICACIONS

La CNMC incoa expedient sancionador a Vodafone per bloquejar diversos números 118

El regulador afirma que la companyia no va seguir el procediment establert abans de suspendre els números

 

  / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha incoat un expedient sancionador a Vodafone per bloquejar la interoperabilitat de diversos números telefònics 118XX.

Concretament, segons el 'superregulador', de les investigacions prèvies ha resultat que Vodafone hauria suspès la interconnexió cap a vuit números 118XX sense haver aplicat el procediment previst i sense notificar-ho amb caràcter previ ni a l'operador afectat ni a la CNMC.

Alguns d'aquests números havien sigut suspesos per Vodafone dos anys abans per tràfics irregulars, mentre que respecte a la resta dels números Vodafone no ha aportat documentació que n'acrediti la irregularitat.

Segons la CNMC, aquest comportament podria suposar l'incompliment de la seva obligació de garantir la interoperabilitat dels serveis, així com l'incompliment de la resolució que aprovava el procediment per a la suspensió de la interconnexió de numeracions per trànsit irregular, fixat en una resolució que va aprovar l'antiga Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) el setembre del 2013.

Notícies relacionades

La CNMC recorda que no és competència de Vodafone controlar l'ús eficient de la numeració telefònica.

La incoació d'aquest expedient no prejutja el resultat final de la investigació. Ara s'obre un període màxim de 12 mesos per a la instrucció de l'expedient i per a la seva resolució per la CNMC.

Temes:

Vodafone