El comitè d'empresa de Vueling nega la vaga encoberta i culpa l'antiga directiva

El sindicat recorda en un comunicat que ja va advertir fa temps de la falta de planificació i el caos per la mala praxi empresarial

 

  / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts

El comitè d'empresa de Vueling ha negat aquest dissabte la vaga encoberta i ha atribuït a la "nefasta gestió i previsió" de l'anterior directiva el caos operatiu que viu la companyia, amb cancel·lacions i endarreriments diaris que afecten milers de passatgers, principalment a l'Aeroport de Barcelona-el Prat.

En un comunicat, el Sindicat de Tripulants Auxiliars de Vol de Línies Aèries (STAVLA) ha negat que aquests problemes siguin deguts a una vaga encoberta per part dels treballadors, que igual que els passatgers, ha assegurat, són "una víctima més de la mala praxi empresarial".

El sindicat recorda que ja fa temps que va advertir de la falta de planificació i el possible col·lapse que es podia produir aquest any a la vista del creixement operatiu il·limitat planejat per l'empresa. "Lamentablement vam ser ignorats i l'empresa va continuar el seu projecte d'expansió desmesurada fins a les seves últimes conseqüències, sense solidificar primer les bases de la companyia. El resultat és el present", denuncia el comitè.

La nova directiva de la companyia ha informat els treballadors que està fent "tot el possible" per pal·liar la situació, afegeix el sindicat STAVLA, que confia que les mesures posades en marxa tinguin efecte, "pel bé dels nostres passatgers i les nostres tripulacions".

Notícies relacionades

El comitè també ha volgut posar de manifest l'"ingent esforç" que estan fent els treballadors de Vueling, que "lluny de fer una vaga de zel estan donant el millor de si per intentar salvar l'estiu, suportant estoicament i amb professionalitat una situació injustament heretada".