COMERÇ 'ON LINE'

Amazon crearà 1.500 llocs de treball al centre logístic de Barcelona

La companyia firma el contracte de compra de terrenys per construir la infraestructura del Prat

cam-01-baja

cam-01-baja

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +
Josep-Maria Ureta
Josep-Maria Ureta

Periodista

ver +

El futur centre logístic d'Amazon al Prat de Llobregat serà una realitat. El gegant del comerç electrònic ha firmat aquest matí el contracte de compra dels terrenys per a la construcció del centre logístic de Barcelona que suposarà la creació de 1.500 llocs de treball en els pròxims tres anys. La infraestructura tindrà més de 60.000 metres quadrats, i començarà a operar la tardor del 2017.

La nova infraestructura de Barcelona formarà part de la xarxa logística europea d'Amazon, integrada per 29 centres en set països. Serà el segon centre d'Espanya, després del de San Fernando de Henares (Madrid). Des del centre se serviran productes no només a Catalunya Espanya, sinó a tot Europa, ha informat la multinacional, que no ha revelat la xifra d'inversió en el projecte.

Amazon ha detallat que contractarà treballadors de perfils diversos, des de directors d'operacions, enginyers, personal de recursos humans i informàtics fins a professionals que s'encarregaran de preparar les comandes per als clients del centre logístic, situat al costat de l'aeroport de Barcelona. Quan entri en funcionament, al centre hi treballaran 500 persones, que s'aniran incrementant durant els anys següents.

"Estic convençut que aquesta inversió beneficiarà tant els nostres clients com a l'economia local, ja que generarà nous llocs de treball i oferirà a les pimes i als petits comerços locals la possibilitat d'accedir fàcilment a milions de clients de tot Europa a través d'una de les xarxes logístiques més modernes del món", ha afirmat Fred Pattje, director general d'Operacions d'Amazon Spain Fulfillment en una nota.

'WIN-WIN'

Notícies relacionades

"La ubicació d'aquest centre logístic no és casual. Disposem d'uns actius territorials preparats: el Port de Barcelona, l'aeroport, els sectors d'activitat econòmica del delta del Llobregat. La inversió d'Amazon enllaça amb el corredor mediterrani i reforça sectors estratègics com el de la logística, que avui dia tenen un alt valor afegit. També amb la voluntat d'impulsar i acollir noves formes de comerç, modernes i innovadores, que al mateix temps encaixin amb les nostres pimes i comerços tradicionals", ha assegurat el president de la Generalitat,  Carles Puigdemont. “Aquesta inversió ha de ser un win-win per a Amazon i per a Catalunya. És una oportunitat per reforçar l'economia i generar ocupació de qualitat", ha agregat.

“El Prat de Llobregat acollirà un modern centre logístic d'Amazon. Es tracta d'un bon exemple de com la col·laboració entre administracions públiques, Generalitat i Ajuntament del Prat fa possible projectes que generin activitat econòmica en el territori", ha comentat l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor.