POLÈMIQUES DECLARACIONS

L'expresident de McDonald's diu que és més barat comprar un robot de 35.000 dòlars que apujar el salari mínim

L'exdirectiu carrega contra la proposta d'apujar el sou mínim als Estats Units

El logo d’un dels restaurants McDonalds, a Chicago.

El logo d’un dels restaurants McDonalds, a Chicago. / JEFF ROBERSON (AP)

1
Es llegeix en minuts
J. M. BERENGUERAS / BARCELONA

¿Robots preparant i servint Big Macs als restaurants McDonald's? Pot ser el futur del menjar ràpid, almenys pel que es desprèn d'unes declaracions de l'exconseller delegat i president de l'empresa entre el 1965 i el 1999, Ed Rensi. L'exdirectiu ha assegurat que és més barat comprar braços robòtics que contractar un treballador ineficient amb un salari mínim de 15 dòlars.salari mínim

Notícies relacionades

L'home que va portar la cadena de menjar ràpid a tots els punts del planeta va ser preguntat a la cadena Fox Business per la proposta d'apujar el salari mínim als Estats Units fins als 15 dòlars. En aquest sentit, l'exdirectiu es va mostrar clar: “És més barat comprar un braç robòtic de 35.000 dòlars que contractar un treballador que no és eficient i que cobra 15 dòlars l'hora per ficar patates fregides en bosses. És absurd, és destructiu, és inflacionista i provocarà una pèrdua de feines a tot el país que no us podreu creure”, ha declarat.

“Això no passarà només amb el negoci del menjar ràpid. La franquícia és el millor model dels EUA. És dependent de treballadors poc qualificats que s'han de formar. Si no pots aconseguir treballadors a canvi d'un salari raonable, llavors aconseguiràs màquines que facin aquesta feina. És simplement sentit comú. Passarà, vulguis o no vulguis. I com més es pressioni més ràpid passarà", ha dit l'exdirectiu.